Yeni yapılan Konya Stadı’nın ismi imzalanan protokolle 3 milyon dolar karşılığında 1 yıllığına resmen, ’Konya Büyükşehir Torku Arena’ olarak değişti.

İsim sponsorluğu için stadyumun basın toplantı odasında düzenlenen törenle Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan ve ’Torku’ markasını bünyesinde barındıran Konya Şeker A.Ş. adına Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Genel Başkanı Recep Konuk protokol imzaladı.

Torku Konyaspor ve Konya Şeker A.Ş. yöneticilerinin de katıldığı törende konuşan kulüp başkanı Ahmet Şan, Torku’nun Türk sporuna en büyük desteği veren şirket olduğunu söyledi. Torku ile Konyaspor arasında 3 yıldır devam eden isim sponsorluğu bulunduğunu hatırlatan Şan, “Konya Şeker yıllardır aynı ismi taşıyan takımıyla hem Konya sporuna hem de ülke sporuna destek veriyordu. Biz de Torku ismine değer katmaya çalışıyoruz” dedi.

“KONYA’YA BÖYLE BİR STAT YAKIŞIRDI”

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, hiç kimsenin spora destek vermek istemediği bir dönemde Konya sporunun yanında olduklarını söyledi. Yeni stadyumu Konya’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden konuk, Aykut Kocaman’ın takımın başına getirilmesinin başarıları da beraberinde getireceğine inandığını belirtti. Konuk, “Konya’ya da böyle bir stat yakışırdı. Torku Konyaspor’un artık ülkemize yakışan bir stadyumu var. Torku Konyaspor düne kadar bu şehrin değerlerinin daha da hak ettiği yerde olması adına verdiği mücadelede iyi bir adım atarak Aykut Kocaman’ı takımın başına getirdi. Aykut Kocaman şampiyonluk yaşamış ve yaşatmış bir hoca. Bu şehrin vizyonuna uygun bir çabayı göstermede doğru bir isim olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Recep Konuk, sponsorluk anlaşmaları imzalayarak verdikleri destekle Türk sporunun daha iyi yerlere gelmesini hedeflediklerini dile getirerek, “Herkesin sponsorluktan kaçtığı, artık stadyumlara seyircilerin az geldiği bir dönemde Torku, Konya’nın sporunun sponsoru olmuştur. Sadece futbolda değil basketbolda, bisiklette, güreşte Torku hep yanlarında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Biz buradaki çalışmalarımızla Türk sporunun bir yerlere gelmesinin gayretindeyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ahmet Şan ile Recep Konuk, 3 milyon dolar bedelle stadın isminin 1 yıllığına Konya Büyükşehir Torku Arena olması için hazırlanan protokolü imzaladı. İmza töreninde Ahmet Şan, Recep Konuk’a 42 numaralı isminin yazılı olduğu forma hediye etti.