KONYA (AA) - Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, ara transfer döneminde iki mevkiye takviye yapabileceklerini söyledi.

Şan, bir otelde düzenlenen toplantıda, transfer dönemine az kaldığını, izleme komitesinin şu anda yurt dışında futbolcu izlediğini kaydetti.

Transfer konusunda teknik direktör Aykut Kocaman'la da görüşmelerin başladığını belirten Şan, "Hocamızla 'Fenerbahçe maçından sonra görüşelim' demiştik. Transfer durumumuz önümüzdeki günlerde netleşecek. Tahminime göre iki mevkiye transfer yapabiliriz" dedi.

 

- "Futbolcularımızı milli takımda görmek istiyoruz"

 

Torku Konyaspor'un altyapı çalışmalarının da devam ettiğini vurgulayan Şan, şöyle devam etti:

"Özellikle tesisleşme yönünde bazı çalışmalar tamamlandı. Konyasporluluk aidiyet duygusunu Konya'daki gençlere yaymak adına futbol okullarımızı tüm yıla yayma projemiz vardı. Merkez ilçelerimizden üçünde futbol okullarımızı tüm yıla yaydık. Altyapımız ve Konya Anadolu Selçukspor ile bugün 700 civarında kardeşimize Konya'da futbol öğretiliyor. İnşallah futbolcu sayımızı artırmayı düşünüyoruz. Konyalı gençlerimizi, Torku Konyaspor ve milli takımımızda görmek istiyoruz. 'Konya ve Torku Konyaspor'dan futbolcu yetişiyor' felsefesini tüm Türkiye gündemine taşımak istiyoruz."

 

- "Futbolcu kaynağı arıyoruz"

 

Konyaspor Kulübü Altyapı Koordinatörü Cihan Ünal da Torku Konyaspor Futbol Okulları'nı hayata geçirdiklerini aktardı.

Konya'nın merkez ilçelerinde uyguladıkları futbol okullarını tüm yıla yayma düşüncelerini ilerleyen dönemlerde çevre ilçelere de yapmak istediklerine dikkati çeken Ünal, şunları kaydetti:

"İlçelerden sonra çevre illere de gitmeyi düşünüyoruz. Tamamen futbolcu kaynağı arıyoruz. Çalıştığımız 25 antrenörden 12'si tam zamanlı mesai harcıyor. Okulları tarıyor ve ne kadar turnuva varsa, orada olma zorunluluğumuzu göz önünde bulunduruyoruz. Futbol okullarında kar amacımız yok, sadece sporcuya ulaşmak istiyoruz."