Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı’nın Okul Sporları faaliyet programında yer alan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Küçükler Futbol müsabakaları 14 takımdan yaklaşık 168 sporcunun birincilik mücadelesine sahne oldu.

Bir hafta boyunca bir birinden çekişmeli karşılaşmaların oynandığı müsabakaları çok sayıda futbolsever ilgiyle izlerken sporcuların maç içinde gösterdiği performans ve attıkları bir birinden güzel goller renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle atılan gollerden sonra yapılan sevinç gösterileri müsabakalara damga vurdu.

Zevkli ve çekişmeli geçen karşılaşmaların ardından Makbule Orman Ortaokulu birinci, İmaret Ortaokulu ikinci ve Özel Babaoğlu Ortaokulu üçüncü olan takımlar oldu. 2016-2017 eğitim öğretim yılı okul sporları küçükler futbol müsabakaları sonunda şampiyonluğunu ilan eden Makbule Orman Ortaokulu ileri bir tarihte yapılacak olan grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı kazandı.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Akgündüz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal ve okul müdürleri tarafından verildi.