Karamanın ev sahipliğini yaptığı ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Okullar arası küçükler futbol yarı final müsabakaları 14-17 Mayıs tarihlerinde Yunuskent Sentetik Futbol Sahasında gerçekleştirilen müsabakalarının ardından sona erdi.

Sıcak havaya rağmen mücadele ve heyecanınyüksek olduğu karşılaşmalarda küçük sporcular illerini en iyi şekilde temsil edebilmek için tüm hünerlerini sergiledi. Çekişmeli geçen maçlara rağmen tüm maçların fair-play oyun kuralları çerçevesinde geçmesi sporun dostluk, barış ve kardeşlik duyguları içerisinde daha da güzel olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatmış oldular.

Yunuskent sentetik futbol sahasında dört gün boyunca devam eden müsabakaların ardından şampiyonluk ipini İstanbul Engin Can Güre Ortaokulu ve Bursa Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu göğüslerken, üçüncü ise Aydın Mustafa Kiriş Ortaokulu ile Muğla Fethiye Gazi Ortaokulu oldu. Birinci olarak gruptan çıkan takımlar ise gerçekleştirilecek Küçükler Türkiye finallerinde mücadele etme hakkı kazandılar.

Yapılan müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Aslan Yıldız, Merkez Hakem İl Kurulu Başkanı Hüseyin Kaya ve Futbol İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan tarafında verildi.

Dostluğun ve centilmenliğin ön planda olduğu turnuvada emeği geçenlere teşekkür eden Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Yapılacak Türkiye finallerinde illerini temsil edecek takımımıza şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.