07-13 Mart 2016 tarihleri arasında Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen okullararası küçükler voleybol il birinciliği müsabakaları 14 okuldan toplam 112 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne oldu. 7 gün boyunca devam eden müsabakalarda sporcular kategorilerinde dereceye girebilmek ve il dışında yapılacak olan grup müsabakalarında boy göstermek için tüm hünerlerini sergilediler. Mücadele ve heyecanın eksilmediği karşılaşmalarda sporcuların gösterdiği performans ile renkli bir turnuvaya imza attılar.
Çekişmeli maçlar sonunda erkekler kategorisinde İstiklal Ortaokulu birinci, Özel Başarı Ortaokulu ikinci, İbrahimbey Ortaokulu üçüncü, Özel Babaoğlu Ortaokulu dördüncü, kızlar kategorisinde ise Yavuz Sultan Selim Ortaokulu birinci, Özel Babaoğlu Ortaokulu ikinci, Alparslan Ortaokulu üçüncü ve İstiklal Ortaokulu ise dördüncü olan takımlar oldu. Kategorilerinde dereceye giren İstiklal Ortaokulu ve Yavuz Sultan Selim Ortaokulu ileri bir tarihte yapılacak olan grup müsabakalarında Karamanı temsil etmeyi hak kazanan takımlar oldu.
Müsabakalarda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayat Kısacık, Şube Müdürü Selçuk Akbaş, beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler tarafından verildi.
7 gün boyunca minik kalplerin büyük işlere imza attığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Genç sporcularımızı ve onların yetişmesini sağlayan emek veren herkese teşekkür ediyorum. Sporcularımızın yaşları küçük olmasına rağmen ortaya koydukları oyun ve mücadele görülmeye değerdi. 7 gün boyunca birbirinden güzel karşılaşmalar izleme şansı elde ettik. Öncelikle müsabakalara katılan tüm takımlarımızı tebrik ediyor, il dışında Karamanı temsil edecek sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.