Türk voleybolunun son yıllarda parlayan yıldızı Halkbank, yalnızca Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en güçlü takımları arasında gösteriliyor. Başkent temsilcisi, bugüne kadar resmi ve özel organizasyonlarda kazanılan bütün kupalarla kamera karşısına geçti. ’Kupa koleksiyoncusu’na dönüşen Halkbank’ta adeta kişi başına bir kupa düşüyor.

Voleybolda adeta "kupa canavarı" olma yolunda ilerleyen Halkbank, Avrupa ve Süper Kupa’dan sonra ligde de iddiasını sürdürüyor. 1983 yılında kurulan Halkbank’ın bugüne kadar elde ettiği başarılar arasında CEV Kupası, Şampiyonlar Ligi ikinciliği, 6 lig şampiyonluğu, 5 Türkiye Kupası’nın yanı sıra 2 Süper Kupa yer alıyor.

Halkbank, 2013 CEV Kupası finalinde İtalyan ekibi Andreoli Latina’yı yenerek kupanın sahibi olmuş ve bu kupayı kazanan ilk Türk takımı olma unvanını elde etmişti. Avrupa’yı fetheden Halkbank, bu sezon "Yüzyılın voleybol oyuncusu" seçilen Lorenzo Bernardi’yi takımın başına getirdi ve gücüne güç katarak yeni başarılara odaklandı. Tarihindeki resmi ve özel organizasyonlarda kazanılan kupalarla kamera karşısına geçen Halkbank’ta adeta kişi başına bir kupa düşüyor.

SÜLEYMANOĞLU: "HER KUPAYA TALİBİZ"

Halkbank Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, elde ettiği başarılardan dolayı takımın son günlerde Halkbank "kupa beyi" olarak adlandırılmaya başlandığını belirtti.

"Gerçekten kupa koleksiyoncusu haline dönüştük" diye konuşan Süleymanoğlu, "Halkbank geçmişinde de çok başarılı bir takım ancak bir dönem kulübün kapanması nedeniyle kupa almaya ara vermiştik. CEV Kupası’ndan başladık, geçen sene de Türkiye Kupası, Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi finali ardından bu seneye de kupayla başladık. Alışkanlık haline geldi, her kupaya talibiz, her kupanın birinci adayı biziz" dedi.

Halkbank’ın başında tarihi başarılar yaşatan Süleymanoğlu, hem yönetim hem de sporcuların bir takım ruhu oluşturmasının önemine dikkat çekti. Halkbank’ın geniş bir kadroya sahip olduğunu söyleyen Süleymanoğlu, voleybolda ligin en güçlü takımlarından biri olduklarını belirtti.

"HER İŞİ YAPTIK BİR O İŞİ YAPAMADIK"

"Tek eksiğimiz seyirci" şeklinde sitem eden Süleymanoğlu, "Seyirci desteği olursa başaramayacağımız iş yok. Her işi yaptık, bir o işi yapamadık, bu gönül işi. Voleybolseverlerin bizi desteklemelerini istiyoruz. Ankara’ya kupa getiren takım olarak seyircilerin bize özellikle sahip çıkmalarını istiyorum. Dünyanın en iyi sporcuları bizde, onları seyretmek büyük bir keyif. Bu takımı seyretmek ve bu fırsatı kaçırmamak lazım" çağrısında bulundu.

Süleymanoğlu, Halkbank’ın kazanılan kupaların sergileneceği müze açacağı yönündeki iddialara da cevap verdi. Halkbank’ta kupa koyacak çok yer olduğunu dile getiren Süleymanoğlu, "Tabii büyük konuşmamak lazım. Kupaların birinci adayı biziz ama günün ne getireceğini bilemeyiz. Kupaları almaya başladık, devamını da getireceğiz" dedi.

BERNARDI: "HALKBANK ÇOK GÜÇLÜ BİR KULÜP"

Halkbank Başantrenörü Lorenzo Bernardi, Halkbank’ın sadece Türkiye’nin değil özellikle son yıllarda Avrupa’nın en güçlü takımı haline geldiğini söyledi. Halkbank’ta bulunmaktan son derece mutluluk duyduğunu dile getiren İtalyan antrenör, "Bu kulüp CEV Kupası şampiyonluğu yaşamış, geçtiğimiz sene şampiyonlar liginde final oynamış, Türkiye’deki bütün kupaları kazanmış bir takım. Türkiye’de bir kulüp bir kupa kazandığında bunu şansa bağlayabilirsiniz ama bir kulüp üst üste başarılar elde ediyorsa çok güçlü bir takım olduğu sonucu ortaya çıkar. Ben de Halkbank’ın kulüp olarak çok güçlü olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yeni oyunculardan kurulmuş bir takım olduklarını belirten Bernardi, "Bu sezon takımımızda çok fazla yeni oyuncu var. Oyuncuların birbirleriyle oyun anlamında iletişimi çok iyi değildi. Buna rağmen Süper Kupa’yı kazandığımız için mutluyuz. Takım olarak yüzde yüz performansla oynamıyoruz. Bunun için zaman ve çalışmaya ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

"Halkbank, bütün kupaları kazanmayı alışkanlık haline getirdi" diyen Bernardi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak kulüp yönetiminin hakkını teslim etmem gerekiyor. Bütün yaz boyunca özellikle transfer döneminde çok ciddi çalışmalar yapıp böyle güçlü bir takımı Türk voleyboluna kazandırdılar. Onlar bu güçlü takımı kurup bize emanet ettikten sonra bizim omuzlarımıza sorumluluk yüklenmiş oluyor, biz de bunun bilincindeyiz."

KAPTAN ŞAHİN: "SAC AYAĞI SAĞLAM BİR TAKIMIZ"

Halkbank Kaptanı Nuri Şahin de elde edilen başarıların ve kazanılan kupaların ekip çalışmasının bir ürünü olduğunu belirtti. Şahin, "Sac ayağı sağlam bir takımız. Umarım bu başarılar pekişerek, üzerine daha fazlasını koyarak artar. Yıl sonunda mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Bu amaç uğruna her şeyden feragat ediyoruz. Herkes elinden geleni yapıyor, umarım bu sezon da kupaları almaya kaldığımız yerden devam ederiz" dedi.