Açılış hamlesini Vali Murat Koca’nın yaptığı turnuvaya kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve öğrencilerden oluşan 11 takım ve 41 sporcu katıldı. 4 gün süren turnuva sonunda Karaman TSF Yıldızlar birinci, Doğukışla Spor ikinci, Bifa Anadolu Lisesi üçüncü ve Doğukışla Spor Altyapı dördüncü olan takımlar oldu.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Satranç İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu, Baş Hakem Ahmet Yöner ve İl Sosyal Yardım İnceleme görevlisi Yusuf Doruk tarafından verildi.
Törene renk katan başka bir olay ise, 2016 yılı 8 yaş Türkiye Şampiyonası Milli Takım Havuzuna girmeyi başaran yetenekli sporcu Deniz Sezerer’e kupasını, başarılı sporcunun bir an olsun yanından ayrılmayan ve sürekli destek veren babası Ali Sezerer tarafından verilmesi oldu.
Gerçekleştirilen ödül töreni sonunda bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, turnuvada dereceye girerek başarılı olan yarışmacıları tebrik ederek, bu tür organizasyonların önemli olduğunu ifade etti.
Renkli görüntülere sahne olan turnuva, günün anısına çektirilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.