Çek Cumhuriyeti’nin Başkenti Prag’da düzenlenen Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi olan Karaman Belediye Spor Kulübü milli satranç sporcusu CM (Usta Adayı) Ekin Barış Özenir, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından ödüllendirildi.
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay beraberinde, Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası 12 yaş kızlar kategorisi Avrupa birincisi olan WCM Sıla Çağlar ve 12 yaş erkekler kategorisi Avrupa ikincisi olan CM Ekin Barış Özenir'i kabul eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda ülkemize bir altın ve bir gümüş madalya kazandıran sporcularımıza birer ipad  hediye etti.
Avrupa’nın 49 ülkesinden bin 315 sporcu mücadele ettiği Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda Karaman Belediye Spor Kulübü’nün başarılı sporcularından CM(Usta Adayı) Ekin Barış Özenir 12 yaş erkek kategorisinde 9’uncu turda müthiş bir atak yaparak 8 puanla Avrupa ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi olmuştu.
CM (Usta Adayı) Ekin Barış Özenir, Ekim ayında Batum'da gerçekleşecek Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek.