PTT 1. Lig’in 9. haftasında Manisaspor, sahasında Orduspor’u 1-0 yenerek önemli bir 3 puan aldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisaspor Antrenörü Dilaver Mutlu, “Uzun bir aradan sonra en azından bir maç kazanarak moral bulduk. Kupa maçının moraliyle de bu maça çıkmıştık. O moralle de neticeyi aldığımız için sevinçliyiz. Çok zor bir maç oynandı. Artık zaten bu ligde kolay maç yok. Her maç böyle mücadele ederek, savaşarak kazanılacak. Tabi futbolcularımızda biraz kondisyon eksikliği vardı onu da yavaş yavaş yüklenerek belli bir yere getirmeye çalışıyoruz. Şimdi bir avantajımız da oldu. Bu iki haftalık boşlukta da biraz daha çalışarak kondisyonumuzu da yeterli seviyeye çıkarabileceğiz. Bu da lehimize oldu. Kazandığımız maç 6 puanlık değil belki 9 puanlık bir maç. Bir de moral anlamında çok önemli. Gol yemememiz başka bir önemli. İnşallah bundan sonra biraz daha savaşarak, mücadele ederek, takımımızı, Manisaspor’umuzu layık olduğu yerlere çıkarmaya çalışacağız” dedi.

GÖKHAN SAZDAĞI: "BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ’

Manisasporlu futbolcu Gökhan Sazdağı ise, “Orduspor maçına 6 puanlık bir maç olarak baktık. Bizim için çok önemliydi. 6 maçtır kazanamıyorduk. Hafta içi çok çalıştık. Böyle olacağını biliyorduk çünkü inanmıştık. Bizim için çok iyi oldu. İnşallah önümüzdeki maçlara da bu şekilde hazırlanır, aynı sonuçlar, aynı skorlar devam eder. Hak ettiğimiz yerlerde oluruz.” şeklinde konuştu.

Önceki maçlarda kendilerine uymayan bir sistemle mücadele ettiklerini belirten Sazdağı, “Önceleri bize uymayan bir sistemle oynuyorduk. Geride bekleyerek oynuyorduk. Şimdi ilk 15 dakika hocamızın talimatıyla devamlı presle önde bastık. Bu da rakibin sürekli top kaybetmesine sebep oldu. Biz de devamlı önde karşıladığımız için oyunu biz kontrol ettik. Hepimiz istekli ve ısrarlıydık” dedi.

Bir gazetecinin Ümit Milli Takım’a çağrılmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Sazdağı şunları söyledi:

“Beni oraya layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Şimdi ümit milli inşallah daha sonra daha da yukarıyı düşünüyorum. Planlarım arasında var.”

TANER TAŞKIN: "BUGÜN İLK DEFA BU LİGDE GOL YEMEDİK"

Lisansının henüz çıkmaması sebebiyle basın toplantısına katılmayan ancak stat dışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın da, “Uzun zamandan beri kazanamıyorduk. Takımda yoğun bir baskı vardı. Bize bir süre lazım demiştim. İlk önce tempomuzu yükseltmemiz lazımdı. Bu maçta bunu gördük. Çocuklar tempoyu çok iyi yükselttiler. Bugün çok istediler, çok inançlıydılar. Bu maç 6 puanlık bir maçtı. Bugün ilk defa bu ligde gol yemedik. Bu da bizim için bir artı. Galip geldiğimiz takdirde bir takım da olsa altımıza alabileceğimizi konuşmuştuk. Bugün çocuklar çok istedi, iyi mücadele ettiler. Az sayıda da olsa seyircimiz gayet iyiydi bizi destekledi. Yürekleriyle oynadılar. Çocukları canı gönülden kutluyorum. Şu anda önümüze bakacağız. Bu iki haftalık arayı da çok iyi değerlendireceğiz. Ben çocuklara çok güveniyorum. Bu arayı da en iyi şekilde değerlendireceğiz. Manisaspor için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

ORDUSPOR CEPHESİ

Orduspor Teknik Direktörü Menduh Fidan, “Bilindiği üzere Cuma günü göreve başladık ekip olarak. Bu kısa zaman zarfında takımı en iyi şekilde motive etmeye çalıştık. Zaten çok büyük şeyler yapmamızın imkanı yok. Bu maça da gerçekten kötü günlerin sona ermesi ve Orduspor için güzel günlerin başlaması dileğiyle iyi başlamak istedik. Oyunun geneline bakınca gerçekten de iyi oynadığımızı düşünüyorum. Pozisyonları bulan topun hakimiyeti bizde olan bir takım görüntüsü verdik. Fakat bir duran topun neticesinde bir gol yedik. Bunu çıkarmak için gerekli varyasyonları da yaptık fakat başarılı olamadık. Önümüzde bir ara var. Bu arayı en iyi şekilde değerlendirip Orduspor’u tekrar güzel günlere getirmek istiyoruz” dedi.