SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor, teknik direktör Okan Buruk ile anlaşmaya vardı. 

Buruk, kulüp tesislerinde başkan Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Buruk, kendisine bu görevi layık gören Sivasspor Kulübü yönetimine teşekkür etti.

Sivasspor'un gerek kurumsal yapısı, gerek yönetimiyle Türkiye'nin örnek kulüplerinden birisi olduğunu söyleyen Buruk, "Biz de bu örnek kulübe yakışır şekilde takımı hak ettiği yere getirmeye çalışacağız. Zor bir dönem ama Allah'ın izniyle taraftarımızla, şehrimizle bu zor dönemi kolay bir şekilde atlatmak istiyoruz" dedi.

Teknik direktör Sergen Yalçın'a kırmızı-beyazlı ekibe vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eden Buruk, şunları kaydetti:

"Bizim jenerasyonun önemli hocalarından birisi, bu sene burada şanssız bir dönem geçirdi. Bundan sonraki hayatında da çok başarılı olacaktır. Ekibimle birlikte burada bütün enerjimizi verip, bu takımı en iyi yere getireceğiz. Takımımız hak etmediği bir yerde, inşallah bundan sonraki haftalarda Allah da bize daha çok yardım eder. Baktığımızda iyi oynayan, ancak sonunu getiremeyen bir takım var. Biz bunu geliştireceğiz, özellikle psikolojik anlamda oyuncularımızı geliştirip, bu çemberin içerisine alacağız."

Buruk, sezon başından bu yana teklifler aldığını ancak beklediğini anlatarak, "Burada olduğum için mutluyum. Sivasspor'un benim için doğru bir kulüp olduğunu görüyorum. İnşallah bizim için de hayırlısı olur" diye konuştu.

Buruk, takım hakkında Sergen Yalçın'dan bilgi ve destek alacağını ifade etti. Teknik ekibinde geçen sezon birlikte çalıştığı İrfan Saraloğlu, Stefan Tomas, Dursun Genç, Can Okuyucu ve bir de analizcinin bulunacağını aktaran Buruk, kırmızı-beyazlı ekibin başındaki ilk antrenmanına yarın çıkacağını sözlerine ekledi.

 

- Kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz'ın görüşleri

 

Mecnun Otyakmaz ise kırmızı-beyazlı ekibin yollarını ayırdığı teknik direktör Sergen Yalçın'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Yalçın'ın geride kalan sezonda bunalımlı bir dönemde göreve geldiğini ve Sivasspor'u huzura kavuşturduğunu belirten Otyakmaz, "Fakat bu sene sıkıntılardan dolayı çok fazla beraberlik alınması, galibiyetin bir türlü gelmemesi ve takımımızın menfaati adına yollarımızı ayırmanın daha doğru olacağını düşündük" ifadelerini kullandı. 

Futbolda bir başarısızlık yaşandığı zaman ilk sorumlunun teknik direktör olduğunu dile getiren Otyakmaz, Yalçın'ın da sorumluluğu üstüne aldığını ve karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshettiklerini anımsattı.

Otyakmaz, şöyle konuştu:

"Tabii bu, takım içinde bazı arkadaşlarımızın sorumluluğunu yerine getirdiği anlamına gelmez. Yeni hocamızla da bunu konuştuk, önlemler alınarak, futbolcuların da dikkati çekilerek mutlaka yeni bir döneme başlayacağız. Bu süreçte Okan hocamızın sevilen kişiliği, çalıştırıcılığı ve geçtiğimiz sene Gaziantepspor'daki başarılarıyla kulübümüzün her türlü yapısına uygun bir hoca olacağını yönetim kurulu arkadaşlarımızla takdir ettik. Kendisini bugün buraya davet ettik ve çok kısa süren bir görüşmeyle de takımımızı hocamıza teslim ettik. Kendisine hayırlı uğurlu olsun. Kendisinin karakteri ortada, bu şehre, bu takıma uygun bir hoca olduğunu düşünüyoruz."

Otyakmaz, Buruk'la bir yıllık anlaşmaya vardıklarını dile getirdi.

 

- "Batuhan ve Ümit ile artık bir bağımız yok"

 

Mecnun Otyakmaz, kadro dışı bırakılan futbolcular Batuhan Karadeniz ve Ümit Kurt'un durumunun sorulması üzerine şunları kaydetti:

"Batuhan'a 1,5 yıldır büyük bir sabır gösterdik. Kendisi hala hazır değil ve bu takıma artık vereceği bir şeyi kalmadığı kanaati bizde hasıl oldu. Ümit de dün çok talihsiz ve maalesef kendi adına hiç hoş olmayan bir olay yaşadı. İlk 11'de olmadığını görünce biraz futbolcu ahlakına yakışmayacak bir takım hareketlerde bulundu. Bunun da cezası, ailemizin içerisine bir daha girmemesi demektir. Artık iki futbolcuyla ilgili bir bağımız yok, tabii ki lisanslı oyuncularımızdır ama devre arası kendilerine kulüp bulmak zorundalar."