SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig'de Medicana Sivasspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Sivasspor karşısında, geçen haftaki Balıkesirspor maçı ilk 11'inden 3 farklı oyuncuyu sahaya sürdü. 

Sarı kart cezası nedeniyle Sivas'a getirilmeyen Bruno Alves'in yanı sıra Dirk Kuyt ve Pierre Webo da ilk 11'de şans bulamadı. Bu futbolcuların yerine Emre Belözoğlu, Bekir İrtegün ve Emmanuel Emenike ilk 11'de sahaya çıktı.

Sarı-lacivertli takımda teknik direktör Kartal, 18 kişilik kadroda Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Michael Kadlec, Serdar Kesimal, Raul Meireles, Dirk Kuyt ve Pierre Webo'ya yer verdi.

Alves'in yanı sıra hafta içinde dünya evine giren sarı kart cezalısı Selçuk Şahin ve sakatlığı bulunan Mehmet Topuz da Sivas'a getirilmedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), tarafından "sportmenliğe aykırı" açıklamaları nedeniyle verilen 60 günlük hak mahrumiyeti cezası sona eren Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, karşılaşmayı Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ile takip etti.

Karşılaşmayı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da izledi. 

 

- Sivasspor'da zorunlu değişiklikler

 

Sivasspor'da sezonu kapatan Michael Eneramo ve İbrahim Toraman'ın yanı sıra defans hattının önemli isimlerinden stoper Manuel Da Costa, sol bek Ziya Erdal ve kaleci Korcan Çelikay, sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemedi.

 

- Sarı-lacivertli taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı

 

Fenerbahçeli taraftarlar, kale arkası tribünlerinde kendilerine ayrılan bölümü doldurarak, takımlarına destek oldu.

Sivassporlu futbolcular, sahaya "Sultan şehre güzel çehre, daha temiz Sivas için el ele" yazılı pankartla çıktı.

Maç öncesi teknik direktörler Sergen Yalçın ve İsmail Kartal birbirlerine başarı diledi.