SİVAS (AA) - Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, hafta sonu deplasmanda Beşiktaş'la yaptıkları maçtaki penaltı pozisyonuna ilişkin "Penaltı olmadığını 70 metreden görüyorum. O zaman vermeyeceksiniz. Hakemler kendi kendilerine bir şekilde maçlara dokunarak karşılaşmaların gidişatını etkiliyorlar" dedi. 

Buruk, kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenman öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Beşiktaş maçında zaman zaman rakiplerinin, zaman zaman ise kendilerinin baskı kurduğunu, aleyhlerine verilen penaltı kararıyla her şeyin değiştiğini kaydetti. 

Karşılaşmadaki penaltı kararını hiç kimsenin doğru bulmadığını belirten Buruk, "Böyle penaltılar her maçta çalınırsa, senede bin tane penaltı olur. Belki her maç 3-4 tane penaltı kararı verilir" diye konuştu. 

Maçta verilen penaltıyı çok komik bulduğunu, hakemin kararının karşılaşmanın gidişatına gölge düşürdüğünü dile getiren Buruk, Beşiktaş'ın çok iyi bir takım olduğunu, hakemlerin yardımına ihtiyacı bulunmadığını ve galibiyetine hiçbir şekilde leke sürmek istemediklerini ifade etti.

- "Anadolu takımları her zaman eziliyor"

 

Oyun içerisinde verilen bazı kararları doğru bulmadığını anlatan Buruk, şunları aktardı: 

"Penaltı olmadığını 70 metreden görüyorum. O zaman vermeyeceksiniz. Hakemler kendi kendilerine bir şekilde maçlara dokunarak karşılaşmaların gidişatını etkiliyorlar. Bu hoş ve güzel değil. Ligdeki durumumuz belli, her puan bizim için çok değerli. Biz de çok büyük bir camiayı temsil ediyoruz. Sivasspor çok önemli bir camia, çok önemli bir taraftar topluluğu var. Sivasspor'u veya diğer takımları kategorize etmek, büyük takımlar ve diğerleri diye ayırmak çok yanlış olur, Türk futboluna zarar veriyor. Bunu geçen sene Fenerbahçe'ye ve Galatasaray'a karşı da yaşadım ve aynı şeyleri o maçlardan sonra da söyledim. Türk futbolunda özellikle Anadolu takımları her zaman eziliyor. Bunu 3 senedir görüyorum. Özellikle büyük takımlara karşı, geçen sene bu çok daha açıktı, bu sene zaman zaman oluyor. Bunun olmaması için de konuşmamız gerekir."

Buruk, karşılaşmanın hakemlerinin kötü niyetli olmadığını bildiğini, hakemleri bu noktaya getiren şartların irdelenmesi gerektiğini söyledi.

Hakemlerin yaptığı açık hataların "kanına dokunduğunu" ve bunları konuşmak zorunda kaldığını anlatan Buruk, Türk futbolunun geleceği için konuşmak zorunda olduğunu vurgulayarak, bu tür hataların son bulmasını temenni etti. 

 

- "Olayların içinde yer almamamız gerekiyor"

 

Bir basın mensubunun, Medicana Sivasspor yedek kulübesinden karşılaşmanın hakemine gösterilen tepkiye, Beşiktaş yedek kulübesinin dahil olduğunu ve bir tartışma yaşandığını sorması üzerine Buruk, olayın ardından kendi teknik heyetini sakinleştirmeye çalıştığını anlattı.

Karşılaşmanın dördüncü hakemine gösterilen tepkiye rakiplerinin yedek kulübesinin dahil olduğunu söyleyen Buruk, "Onların konuşmasına hiç gerek yoktu. O konunun içinde onlarla ilgili veya kulübemizin yaptığı bir şey olmadı. Gereksiz bir şekilde olayın içine girdiler" değerlendirmesinde bulundu. 

Teknik adamların da saha kenarında yaptığı bazı yanlış hareketler olduğunu belirten Buruk, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Özellikle bu maçta penaltı pozisyonu ve gösterilmeyen kartların yanı sıra kenardaki hakemlerin İngilizce edilen küfürden sonra tepki vermemeleri, dengemizi bozdu. Şenol hoca benim büyüğüm, ona öğüt verecek halim yok ama onun da daha sakin olması gerekiyor. Hiçbir şekilde bu olayların içinde yer almamalıyız. Bu tür olayların yaşanmasını tabii ki istemiyoruz ama olayları doğru yorumlamak lazım. Her hafta herkes çıkıp bir şeyler konuşuyor, penaltı değilse 'penaltı değildi' demeli ve oyunu doğru yorumlamalı."

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve kendisi arasında bir sorun yaşanmadığına da değinen Buruk, kendisinin ve ekibinin Güneş'e karşı hiçbir saygısızlığının olmayacağını vurguladı. 

 

- "Takımımız iyi yolda"

 

Okan Buruk, ligde bu hafta Medipol Başakşehir'i konuk edeceklerini anımsatarak, rakiplerinin çok iyi futbol oynayan bir takım olduğuna işaret etti.

Takımının da son 3 haftadır iyi oynadığına dikkati çeken Buruk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Kendi sahamızdayız ve seyircimizin desteği bizim için çok önemli. Takımımız iyi yolda, çok çalışıyorlar. Oyuncularımızın performanslarından memnunum. İnşallah bu hafta galibiyet alırsak bizim için üst tarafı tekrar yakalama şansı oluşacak."

 

- Antrenman

 

Medicana Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında 28 Kasım Cumartesi günü sahasında Medipol Başakşehir ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. 

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde, kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman koşuyla başladı. Açma ve germe hareketlerinin ardından idman, pas çalışmasıyla devam etti. 

Antrenmana sakatlıkları bulunan Michael Eneramo, Ziya Erdal, Hakan Özmert, Aatif Chahechouhe ve Djakaridja Kone katılmadı.