SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, "Transferi kapattık, oyuncu almayacağız. Yönetim ve teknik ekip olarak kadronun bizim için yeterli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda 4 Şubat Çarşamba günü sahasında Tuzlaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği idmanla başlayan Medicana Sivasspor'da, teknik direktör Yalçın, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yalçın, ara transfer döneminin bugün sona ereceğinin hatırlatılması üzerine, "Transferi kapattık, oyuncu almayacağız. Yönetim ve teknik ekip olarak kadronun bizim için yeterli olduğunu düşünüyoruz. Bu kadronun yeterli olduğuna karar verdik ve sezon sonuna kadar bu kadroyla devam edeceğiz" diye konuştu.

Gaziantepspor'la kupada ve ligde arka arkaya zorlu maçlar oynadıkları belirten Yalçın, saha zemininin kötü olması nedeniyle maçın zorlu geçtiğini söyledi. 

Takımının Gaziantepspor maçı öncesinde puan cetvelinde arzu edilmeyen yerde olduğunu dile getiren Yalçın, "Puan olarak aşağıdayız ve Gaziantepspor maçı mutlaka kazanmamız gereken bir müsabakaydı. Hem ligde hem kupada özveriyle oynayan oyuncularıma teşekkür ediyorum. Gerçekten önemli bir maç kazandık. Gelecek adına bizi ümitlendiren, bundan sonraki müsabakaların daha iyi olacağını gösteren bir maçtı. Çok etkili ve rakipten çok üstün oynadık" ifadelerini kullandı.

 

- "Kazanıyoruz ve kazandıkça mutlu oluyoruz"

Kırmızı-beyazlı ekibin puan cetvelinde arzu edilmeyen yerde olması nedeniyle oyuncularının buna isyan ettiğini belirten Yalçın, "Yavaş yavaş seviyeyi ve motivasyonumuzu yükselteceğiz. Kazanıyoruz, kazandıkça mutlu oluyoruz ve moralimiz düzeliyor. Camia olarak kendimizi daha iyi hissediyoruz. İnşallah bundan sonraki skorlar da Sivasspor'un istediği şekilde olur ve mutlu bir şekilde devam ederiz" şeklinde konuştu.

Yalçın, Ziraat Türkiye Kupası'nda Tuzlaspor ile oynayacakları maçta puanın kendileri açısından önemli olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bütün maçları iki kadro halinde oynamaya çalışıyoruz. Bu maçta da genelde sakatlıktan çıkmış, çok hazır olmayan oyuncularımız biraz daha fazla sahada olacak. Hazır olmayan oyuncumuz yok, John Utaka ve Aydın Karabulut sakatlıktan çıktı ve onları kazanmaya çalışıyoruz. Oynamayan oyuncularımıza maç kondisyonu kazandırmaya çalışıyoruz."

Ligde hafta sonu Akhisar Belediyespor ile sahalarında yapacakları maça değinen Yalçın, "Akhisar Belediyespor maçı bizim için 6 puan değerinde bir müsabaka. Kolay bir maç olmayacak. Ligde şunu gördük; bütün müsabakalar içeride veya dışarıda fark etmiyor, hepsi zor" ifadelerini kullandı. 

Taraftarlardan takımlarını yalnız bırakmamalarını isteyen Yalçın, "Arzuyla dirilişe çalışan oyuncu grubuna taraftarın destek olması lazım. Akhisar Belediyespor maçına bütün Sivas halkını davet ediyorum ve onların da yanımızda olmasını istiyoruz" dedi.

 

- İdman

Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde kulüp tesislerinde gerçekleştirilen idman, koşuyla başladı.

Gaziantepspor maçında sahaya ilk 11'de çıkan futbolcuların diğer oyunculardan ayrı koştuğu antrenman, izinli olan Ümit Kurt, Aydın Karabulut ve Ertuğrul Taşkıran'dan yoksun gerçekleştirildi. 

İdmanın ilk 10 dakikası basına açık tutuldu.