SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor'a 1-0 yenilen Medicana Sivasspor, ligdeki kötü gidişatına son veremedi.

Teknik direktör Sergen Yalçın ile sezona kötü bir başlangıç yapan ve ligin 9. haftasında teknik direktör değişikliğine giderek takımın başına Okan Buruk'u getiren kırmızı-beyazlı ekip, geride kalan haftalarda beklenenden uzak bir performans çizdi.

Ligde dün deplasmanda Akhisar Belediyespor'a 1-0 yenilen Medicana Sivasspor, bu sezon Eskişehirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Bursaspor ve Beşiktaş'a mağlup oldu, Galatasaray, Osmanlıspor, Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor, Antalyaspor, Mersin İdmanyurdu ve Medipol Başakşehir ile berabere kaldı. 

Medicana Sivasspor, bu sezon ligdeki tek galibiyetini ise 11. haftada sahasında Gaziantepspor'u 3-0 yenerek aldı. 

Ligde çıktığı 14 maçta 1 galibiyet, 6 mağlubiyet, 7 de beraberlik alarak 10 puan toplayabilen kırmızı-beyazlılar, bu periyotta rakip fileleri 15 kez havalandırdı, kalesinde ise 21 gol gördü. Sivasspor, maç başı 0,7 puan ortalaması tutturdu.

Forvet oyuncusu Batuhan Karadeniz'in kadro dışı kalması, ön çapraz bağ ve menisküs onarımı ameliyatı edilen golcü oyuncu Jeronimo Barrales'in uzun süren sakatlığı ve diğer forvetler Michael Eneramo ile Beykan Şimşek'in beklenen performansın altında kalması nedeniyle Sivas temsilcisi, geride kalan haftalarda özellikle gol yollarında sıkıntı yaşadı.

Ligin ilk yarısında kalan haftalarda Gençlerbirliği ve Fenerbahçe ile deplasmanda Kayserispor ile evinde kritik sınavlara çıkacak Medicana Sivasspor, bu maçlarda iyi sonuçlar alarak küme düşme hattından uzaklaşmanın hesaplarını yapıyor.