SİVAS (AA) - Medicana Sivasspor ile sözleşme yenileyen teknik direktör Sergen Yalçın, gelecek sezonda kırmızı-beyazlı ekibin başında olacağını belirtti. 

Medicana Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile 19 Mayıs Salı günü yapacağı yarı final rövanş maçının hazırlıklarına, kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla başladı.

İdman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Yalçın, kümede kalmanın yeterli olduğu bir dönemde göreve başladıklarını belirterek, "Geldiğimiz noktada, bu sezon için iyi bir yerdeyiz diyebiliriz. Sezonu küme düşmeden tamamlamak bizim için bir başarıydı, bunu elde ettik ve bu bizim için yeterliydi" dedi. 

Gelecek sezonda kırmızı-beyazlı ekibin başında olacağını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Başkanla önümüzdeki sezon için anlaşma sağladık. Sağolsunlar onlarda bize çok değer veriyorlar. Böyle değer verildiğimizi görmek bizi mutlu ediyor. Çünkü biz yeni bir ekibiz, çok bir mazimiz yok. Önümüzdeki sezon da bir aksilik olmazsa ekip olarak Sivasspor ile devam edeceğiz. Yeni sezonda bazı planlarımız var. Takımda giden ve gelecek futbolcular olacak. Biz de bir değişim yapmak istiyoruz. Yani ne kadar yapabiliriz, buna ne kadar müdahale edebiliriz, bunu yönetimle görüşeceğiz. Mutlaka takımda bir sirkülasyon olacak."

 

- Galatasaray maçı

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Galatasaray'a karşı zor bir rövanş maçına çıkacaklarını dile getiren Yalçın, "Tabi zor, 4-1'lik mağlubiyetin ardından büyük bir takımı elemek çok kolay bir iş değil. Çıkıp elimizden geleni yapacağız, sonuçta bir müsabakadır. Futbol maçlarının sonuçları hiçbir zaman bilinmez" diye konuştu.

Bu arada, antrenmana izinli Cicinho ile sakatlığı bulunan Mehdi Taoil katılmadı.