Mercedes AMG Petronas pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, Formula 1 takviminin sondan bir önceki yarışı olan 18. yarışı Brezilya’nın Interlagos pistine çıkıyor.

Amerika kıtasındaki son yarış öncesi Markalar Şampiyonu olan Mercedes AMG Petronas, Brezilya’da da kazanarak pilotlar sıralamasındaki mücadeleye devam etmek istiyor. Bu yarış öncesi pilotlar sıralamasında Lewis Hamilton, 316 puanla ilk sırada yer alırken, Nico Rosberg ise 292 puanla ikinci sırada bulunuyor. Markalar sıralamasında şampiyonluğunu ilan eden Mercedes AMG Petronas sezonun sondan ikinci yarışı öncesinde toplamda 608 puana ulaştı.

ZAFER İÇİN 71 TUR ATACAKLAR

4.309 km uzunluğundaki pistte, pilotlar zafer için 71 tur atacak. Yarışın toplam uzunluğu ise 305.909 km olarak dikkat çekiyor. 2009 yılında Interlagos kariyerinin en iyi derecesi olan üçüncülüğe imza atan Lewis Hamilton, 2012’de de pole pozisyonunda yarışa başlamıştı. Geçtiğimiz yılki yarışta ise Lewis Hamilton dokuzuncu sırada yer alırken, Nico Rosberg de damalı bayrağı beşinci sırada görmüştü.

"BREZİLYA BENİM İÇİN ÖZEL PİSTLERDEN BİRİ"

Interlagos’ta yarışacağı için oldukça heyecanlı olduğunu söyleyen Lewis Hamilton, ”Geçtiğimiz hafta ABD’de kazandıktan sonra buraya gelmek beni heyecanlandırdı. Sezonun sonuna yaklaştık, Brezilya da benim için özel pistlerden biri. 2008 yılında dünya şampiyonluğumu bu pistte ilan etmiştim. Benim için unutulmaz bir andı” dedi.

"AUSTİN’DEKİ YARIŞ BEKLEDİĞİM GİBİ GEÇMEDİ"

Interlagos’taki yarış öncesi konuşan Nico Rosberg ise, “Austin’deki yarış aslında beklediğim gibi geçmedi. Sıralama turlarında çok iyiydim ama yarışta istediğim performansı sergileyemedim. Lewis, ABD’de daha iyi bir sonuç almayı başardı. Interlagos’a gelecek olursak, burası F1 tarihinin en önemli pistlerinden biri. Burada galip gelmek için bu hafta sonu elimden gelenin fazlasıyla yapacağım” diye konuştu.

9 Kasım Pazar günü TSİ 18:00’da başlayacak Austin Grand Prix’inin sıralama turları ise, 8 Kasım Cumartesi günü TSİ 18:00’da gerçekleşecek.