Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Alaeddin Yakan, artık kaos ortamından çıkmaları gerektiğini ifade ederek, "Kısa sürede takımın çıkışa geçeceğini düşünüyorum" dedi.

TB2L’de geçtiğimiz hafta sonu lider Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni 72-62 yenerek rakibini liderlikten eden ve ligdeki 2. galibiyetini alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ligde 9 maçta 7 de mağlubiyeti bulunuyor. 9 maçta topladığı 11 puanla 17. sırada bulunan Mersin ekibi, bu hafta sonu evinde ağırlayacağı İstanbul Teknik Üniversitesi’ni de yenip çıkışa geçmek istiyor.

"ŞU KAOS ORTAMINDAN ÇIKMAMIZ LAZIM"

Takımın bu hafta içi başına gelen başantrenör Alaeddin Yakan, öncelikle takım olma durumlarını bir artırmaları gerektiğini söyledi. Ellerindeki oyunculara da güvenmeleri gerektiğini belirten Yakan, "Daha çok çalışmamız lazım. Mümkün olduğu kadar da şu kaos ortamından çıkmamız lazım. İşimiz kesinlikle kolay değil. Teklifi kabul ederken de takımın ligdeki pozisyonuna hiç bakmadım. Ben iyi şeyler yapabileceğimi düşünüyorum. Yapabilirsek bir yabancı takviyemiz olacak. Bir iki tane daha eksik noktalara takviye yapabilirsek yakın zamanda takımı daha iyi bir hale getirebileceğimizi düşünüyorum. 2 günlük idman durumunda takım çok iyi çalışıyor. Herkes elinden geleni yapıyor. Çalışkan bir takım. Bence gerekli hamleleri yapabilirsek, takımla daha erken bir uyum sağlama olanağım olursa bu kaostan çıkacağımızı düşünüyorum. Önümüzde 3 maçlık bir seri var. Bu maçları kazanmayı becerebilirsek 3 maç sonra farklı şeyler konuşmaya başlayabiliriz. Ben iddialı bir adamım. Ben takımın burada durması kabul edebilecek bir antrenör değilim. Kendime de güveniyorum o yüzden buradayım. Burada olmaktan çok mutluyum. Bütün bilgimi, becerimi bu şehir için vereceğim. Umarın sonunda başarılı oluruz" diye konuştu.

"ÇIKIŞIN SAMAN ALEVİ OLMAMASI GEREKİYOR"

Her antrenör değişikliğinde takımlarda bir çıkış olduğunu belirten Yakan, "Yeni hoca ile ilk maçlar kazanılır. Ama bizim amacımız bunun saman alevi olmaması yani geçen hafta kazanılan maç çok önemliydi. Deniz arkadaşımızda çok önemli bir iş yapmış. Benim işim sadece takımla da değil. Deniz’i de ilerde iyi bir koç haline getirirsek şehir için önemli bir katkı olur. İşin önemli olanı saman alevi olmaması. Önemli olan o ateşin devam etmesi gerekiyor. İçeride oynanacak 2 maç ve dışarıda oynanacak bir maç kazanılırsa hem moral, motivasyon açısından önemli olacak hemde sıralama açısından önemli hem de daha farklı şeyler düşünülebilir. Bu arada iyi de takviyeler yapabilirsek daha iyi oluruz. Takıma katkı yapacak insanları inşallah buluruz. Burada yabancı çok önemli. Nokta atışı yapmamız lazım. Sezon olarak zor bir sezondayız. İyi oyuncuların bulunabileceği bir sezon değil bu aralar. İşte biraz da şans diyeceğiz. İnşallah bir çıkış yolu bulacağız. Mersin’e gelen takımların maç kazanacaklarını kesin düşünmemeleri gerekiyor. Bizim bu algıyı değiştirmemiz lazım. Tabi bunlar kolay olmuyor. Kısa sürede çıkışa geçeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.