Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Mersin Hantaş Sportif’de, Antalyaspor karşısında alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor. Sportif direktör Osman Özoğlu, "Çok zor geçen bir maçı kazandığımız için mutluyuz. Yeni yeni bir takım oluyoruz" dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu evinde Antalyaspor’u ağırlayan Mersin Hantaş Sportif, rakibini 30-27 yenerek ligdeki 2. galibiyetini aldı. Ligde oynadığı 9 maçtan 7 mağlubiyet alan Mersin ekibi, 4 puanla ligin sonunda yer alıyor. Bu hafta sonu deplasmanda Rainbov Kayserispor ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçı da kazanıp seri galibiyetler almanın planlarını yapıyor.

"YENİ YENİ BİR TAKIM OLUYORUZ"

Antalyaspor ve Rainbov Kayserispor maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Hentbol Sportif Direktörü Osman Özoğlu, Antalyaspor ile zor bir maç oynadıklarını ifade ederek, "Bulunduğumuz konum itibariyle bu maçın önemi çok büyüktü. Çünkü rakibimiz 2 puan önümüzde yer alıyordu. Alttan kurtulmamız için bu maçı kazanmak zorundaydık. Kazandığımız içim mutluyuz. İyi bir mücadele örneği gösterdik. Taraftarlarımızın da desteği ile maçı kazanmasını bildik. Özellikle kalecimiz ekstra bir performans gösterdi. Oyuncularımız da sahada gerekli mücadeleyi gösterdiler. Zor bir süreçten geçiyoruz. Sezon başında yaşadığımız maddi sıkıntılar dolayısıyla iyi bir takım oluşturamadık ancak yeni yabancı transferlerimizle yeni yeni bir takım oluyoruz. Daha yeni toparlanıyoruz. Lig bizim için ikinci yarı başlayacak. O yüzden ilk yarıda ne kadar puan toplayabilirsek bizim için iyi olacak. İkinci yarı çıkışa geçen bir takım olacağız" diye konuştu.

"KAYSERİ’DE PUAN ALMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Rainbov Kayserispor maçıyla ilgili de Özoğlu, "Kayseri ekibi bana göre ligin en güçlü ekiplerinden biri. Bulunduğu yeri hak etmeyen gerçekten çok kaliteli, Avrupa kupalarını hak eden bir kulüp ve yönetime sahipler. O yüzden bizi Kayseri’de zorlu bir maç bekliyor. Bu maçta her türlü sonuç çıkabilir. Ancak bulunduğumuz konum itibariyle bizim de bu maçtan puan veya puanlar almamız gerekiyor. Puan almak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Çalışmalarımızı da bugün itibariyle başladık. Bu hafta çok iyi çalışıp, bu maçtan galibiyet çıkarmanın planlarını yapıyoruz. Şu anda takımımızda cezalı veya sakat oyuncumuz da yok. İnşallah deplasmandan istediğimiz sonuçla döneriz" şeklinde konuştu.