Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, artık Galatasaray ve Fenerbahçe maçını unutmaları gerektiğini ifade ederek, "Gençlerbirliği maçı hayati önem taşıyor. Bu maçı kazanmamız gerekiyor. İkinci yarıya iyi başlamak için her açıdan önemli bir maç. Bizim en önemli maçımız Gençlerbirliği maçıdır" dedi.

Kulüp binasında basın açıklaması yapan teknik direktör Rıza Çalımbay, bu konuma geleceklerini önceden bildiklerini vurguladı. Fikstürlerinin zor olduğunu belirten Çalımbay, "Fikstüre baktığınız zaman bizim Erciyesspor maçından sonraki 5 maçımız Galatasaray, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Başakşehir ve Beşiktaş. Bunun 4’ü deplasman. Zorlanacağımız bir fikstürdü. Şimdi 2’sini atlattık. Tabii ki bizim en önemli maçlarımız Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarıydı. Oradan puanlarla dönmek istiyorduk. Galatasaray maçında gerçekten mükemmel bir oyun oynadık. Galatasaray’ın 60. dakikadan sonra daha iyi oynadığının söylenmesine rağmen öyle net bir pozisyonu yok. Sadece yediğimiz golleri var ama bizim girdiğimiz pozisyonlara Galatasaray girseydi bizi çok farklı bir şekilde yenebilirdi. O gün bizim kendi kalemize attığımız gol var, penaltı var, bizim atamadığımız pozisyonlar var. Gerçekten mükemmel bir oyun oynadık. Kazanmamız gereken bir maç oynadık. Ama yaptıklarımızla, kaçırdıklarımızla da bir bakımdan mağlubiyeti hak ettik" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE MAÇINDA İSTEDİĞİMİZİ YAPAMADIK"

Galatasaray, Fenerbahçe maçları arasında bir de kupada Karagümrük ile karşılaştıklarını hatırlatan Çalımbay, "Karagübrük maçının da oynanması gerekiyordu. Bizim oyuncularımızın hiçbirinin istemeyerek oynadığı bir maçtı. Çünkü suni çimden dolayı hepsi korkarak oynadı. Karşı takım tabii ki antrenmanını, maçını her şeyini orada yapıyor ve sahaya alışıklar. İlk yarı biz sahaya alışana kadar gol yedik. Ondan sonra da en az 3-4 tane net pozisyon kaçırdık. Bizim Fenerbahçe maçını çok iyi şekilde geçirmemiz gerekiyordu. Çünkü Galatasaray maçında oynadığımız oyunu oynasak, hatta ben biraz daha üstüne çıkacağımızı düşünüyordum, maalesef ilk başlarda 5-10 dakika iyi, bir tane güzel pozisyon yakaladık, atamadık. Ondan sonra maalesef defans, orta saha ve özellikle forvette bir türlü çoğalamadık. İstediğimizi yapamadık. Sadece son 20 dakika biraz baskı kurduk. Sonra riske girdik, çift forvete döndük gol bulalım diye. Onda da 2-3 tane net pozisyon verdik. Kalecimiz çok iyi oynadı. Oradan da istemediğimiz şekilde döndük. Biz hiç istemediğimiz şekilde 10 günlük kamp yaptık. Çünkü orada hem çalışma ortamı olsun hem oradaki atmosfer olsun pek istediğimiz gibi değildi. Ama oynadığımız takımlardan biri Fenerbahçe, biri Galatasaray. Bu tür maçlar her zaman 3 ihtimalli maçlardır. Birini hak ederek alabilirdik belki ama ötekisinde kötü oynadık" ifadelerini kullandı.

"BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ MAÇ GENÇLERBİRLİĞİ MAÇIDIR"

Bu maçların artık geride kaldığının altını çizen Çalımbay, "Şimdi önümüzde 2 maçımız var. Benim yaptığım hesaplara göre sadece Konya maçı ve burada kaybettiğimiz Erciyesspor maçındaki puanlara üzüldük. Diğerleri çünkü 3 ihtimalli maçlardı. Şimdi bizim için hayati önem taşıyan maç Gençlerbirliği maçı. Bu maçı kazanmamız gerekiyor. İkinci yarıya iyi başlamak için her açıdan önemli bir maç. Tabii ki Karagümrük maçını da biz burada boş vermeyeceğiz. Bu maçta da iyi bir kadro ile sahaya çıkmaya çalışacağız ama hem lig hem kupayı götürmemiz biraz zor olacak. Onun için de Karagümrük maçında oynamamış kim varsa bütün arkadaşlarımızın hepsine şans verdik. Arkadaşları gördük. 2. maçı kazanmak istiyoruz ve onun için de iyi bir kadro ile sahaya çıkmaya çalışacağız. Bizim için en önemli olan Gençlerbirliği maçıdır. Mutlaka kazanıp, ikinci yarıya daha iyi başlamamız gerekiyor. Lig zaten şu anda karıştı. Daha da renkli bir duruma gelecektir. Hem yukarısı hem aşağısı hem ortası karışacak. Onun için aldığımız puan hiçbir zaman yeterli değildir. Hep puanlara ihtiyaç duyacağız" diye konuştu.