Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 2. hafta müsabakasında Mersin İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Samsunspor’u 3-1 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kupaya Bursaspor maçıyla başladıklarını hatırlatarak, "Bu iyi bir başlangıç oldu berabere kalmak ama onu daha iyi avantaj olması için bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Kazandığımız için mutluyuz. Daha çok maç eksiği olan arkadaşlarımızı oynattık. Onlarda bazen maç içinde maç eksikleri oldukları gösterdiler ama genelde çok iyiydi. Tabi ki önemli olan bunu devam ettirmek. Oynayacağımız Karagümrük maçı var yalnız suni çimde oynanacak bir maç. Hiçbirimiz alışık değil, belki ayakkabılar bile uygun değil. Suni çimde antrenman yapacak zamanımız da yok. Çünkü bizim çok kritik bir Galatasaray maçımız var, ondan sonra da Karagümrük maçını oynayacağız. İnşallah Federasyonumuz sahayı değiştirirse hiç değilse sakat vermeden orada rahatlıkla maçımızı oynarız. Eğer kupada da ileri gitmek istiyorsak zaten Karagümrük maçını da çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Çünkü puan puana olduk. Onun için yakaladığımız bu avantajı değerledirmek istiyoruz. O maçta da yedek ağırlıklı, kadroda olmayan arkadaşlarımıza yer vereceğiz hatta A2 takımdan da oyuncu almak istiyoruz. Önemli olan daha bir sürü maçlarımız var burada. Kendi sahamızdaki maçları iyi değerlendirirsek bu gruptan çıkarız" dedi.

SAMSUNSPOR CEPHESİ

Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın ise maçtan önce futbol adına neler yapabileceklerini düşündüklerini belirterek, "Biz kupayı, ligde kadroda yer bulamayan arkadaşlarımızın maç tempolarını artırmak adına değerlendiriyoruz. Futbolcularımız istediklerimizi sahaya yansıttılar. Mağlup olduk ama futbol adına iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum ki arkadaşlarımızla bir takım şeyleri konuştuk. Onu da sağlıklı bir şekilde sahaya yansıttılar. Onları tebrik ediyorum. Mersin İdmanyurdu’na da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.