Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bu hafta oynayacakları Sivasspor maçının zor geçeceğini belirterek, "Sivasspor’un bulunduğu yere bakıp konuşmamak lazım. Belkide içeride oynayacağımız en zor maçlardan bir tanesi olacak. Ancak bizim kazanmaktan başka düşüncemiz yok. Mutlaka da kazanmak için ne gerekiyorsa sahanın içinde her şeyi yapacağız" dedi.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, çok zor bir periyota girdiklerini söyledi. Bundan sonra 3 içeride, 3 de deplasmanda maçları olduğunu belirten Çalımbay, "Bu nasıl bir fikstür ise nasıl çekilmişse bilmiyorum ama Galatasaray, Fenerbahçe üst üste deplasman olması, diğer takımlara baktığımızda hiç böyle bir fikstür yok. Maalesef zor bir fikstür bize denk geldi. Çünkü biz ikinci yarıya başlarken Beşiktaş ve Başakşehir ile yine deplasmanda oynayacağız. Onun içinde bu kalan 6 tane maç bizim en zor maçlarımız. Buradan alabileceğimiz en yüksek puanları almamız gerekiyor. Özellikle kendi sahamızda oynayacağımız 3 tane maçımızı çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Akhisar maçı çok iyi mücadele ettik. Kazanabilecek duruma da gelmiştik ama maalesef onları değerlendiremedik ama neticede bir deplasman maçı oynadık. Zor bir maçtı, iyi bir takımla oynadık, iyi mücadele ettik. Tabi ki daha iyi olmamız gerekiyor özellikle bu tür maçları daha iyi bitirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"SİVASSPOR MAÇINA ODAKLANDIK"

Artık bu hafta oynayacakları Sivasspor maçına odaklandıklarını vurgulayan Çalımbay, "Sivas benim eski takımın. İyi bir takım. Bulunduğu yere bakıp konuşmamak lazım. Çünkü geçen seneyi çok iyi bitiren takım ve hemen hemen aynı kadroyu koruyan bir takım. Çok zor bir maç oynayacağız, bunun farkındayız. Belkide içeride oynayacağımız en zor maçlardan bir tanesi olacak. Ancak bizim kazanmaktan başka düşüncemiz yok. Mutlaka da kazanmak için ne gerekiyorsa sahanın içinde her şeyi yapacağız. Çünkü bizim zor bir fikstürümüz var. Onun içinde kendi sahamızda oynadığımız maçları mutlaka çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bu fikstürün içine tabi ki Kupa maçlarımız var. 2 haftada 6 tane maç oynayacağız. Onun içinde buradaki maçlarımızın önemi daha fazla. Bu maçları bizim mutlaka çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"TRANSFER YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Şu anda sakat ve cezalı oyuncularının bulunmadığının da altını çizen Çalımbay, "Sadece Cem kardeşimiz bir operasyon geçirdi, onun dışında da bir sakatımız filan yok. Buradaki en büyük hedefimiz ilk yarıyı alabileceğimiz iyi bir puanlar alıp, ikinci yarıya da aynı şekilde hazırlanıp, daha iyi duruma gelmeliyiz. Oynadığımız oyunun çok üstüne çıkmamız gerekiyor ki ikinci yarı oynanacak bütün maçları iyi geçirelim. Çünkü ikinci yarı oynanacak hiçbir maçın telafisi yok. Ona göre bütün tedbirlerimizi alıp, ikinci yarıya hazırlanmak istiyoruz. Kesinlikle duruma göre de transfer yapacağız. Eğer sıkıntılı bir durum olmasa transfer yapmayı düşünmüyoruz, yapmayacağız. Elimizdeki mevcut kadro ile yolumuza devam edeceğiz. Ama ihtiyaç derseniz, ihtiyaç var ancak öncelikle elimizdeki oyuncuları durumu daha önemli. Onun için zamanı gelince de onlarla da konuşacağız. Şu andaki tek düşüncemiz Sivasspor maçı ve Sivasspor maçını da en iyi şekilde bitirmek" dedi.