Ziraat Türkiye Kupası 3. tur müsabakasında Mersin İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Hatayspor’u 2-0 yenerek gruplara kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, her zaman alt ligden gelen takımlarla oynamanın zor olduğunu ifade ederek, "Çünkü çok iyi mücadele ediyorlar. Her şeylerini ortaya koyuyorlar. Biz de maç eksiği olan arkadaşlara şans veriyoruz. Bu yüzden çok zorlanıyoruz. Kalecimiz penaltıyı kurtarmasa maç uzatmaya gidecek. Maç öncesi futbolcularımıza bu maçın telafisinin olmadığını, çok iyi mücadele edip, oyun disiplininden kopmamak gerektiğini söyledim. Ancak bazen oyundan kopmalar oldu. Penaltıyı kurtardığı için kalecimize dua etmemiz gerekiyor. Gruplara kaldığımız için mutluyuz. Ne olursa olsun Mersin İdmanyurdu’na yakışır bir şekilde gruptan çıkmaya çalışacağız. Yine maç eksiği olan arkadaşlara forma şansı vereceğiz. Bizim için hem lig hem kupa zor olabilir ama eğer ligin ikinci yarısına kadar kupada da ilerleyebilirsek devre arası yapılacak takviyelerle iyi duruma gelebiliriz" diye konuştu.

HATAYSPOR CEPHESİ

Hatayspor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek de bugün çok fazla şans veremedikleri oyuncuları oynattıklarını vurgulayarak, "Bu güzel atmosferi de yaşamış olduk. Mersin İdmanyurdu formda bir takım ve iyi bir seviye yakalamış durumdalar. Onlar tecrübesini konuşturdular. Ben oynanan oyundan memnunum. Çocukların çabalarından memnunum. Alttan çocukları kazanıyoruz. Mersin İdmanyurdu’na ve dolayısıyla Rıza hocama başarılar diliyorum. Penaltı gol olsaydı belki bir şeyler olurdu. Penaltı atan 2 oyuncumu da oyundan çıkarmıştım. O da çok istekliydi ama atamadı. O gol bize çok moral verebilirdi, olsun" şeklinde konuştu.