Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu’nun olağanüstü genel kurulunda, mevcut başkan Ali Kahramanlı tek listeyle gidilen seçimlerde güven tazeleyerek 8. kez kulüp başkanlığına seçildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan kongreye, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin milletvekilleri Ali Öz, Vahap Seçer ve Aytuğ Atıcı ile kulüp yöneticileri ve üyeler katıldı.

Divan Başkanlığı’nı Ali Serin’in yaptığı kongrenin açılışında konuşan Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, yönetimde bulundukları süre zarfında ikinci kez olağanüstü genel kurul yaptıklarını hatırlatarak, daha güçlü bir yönetim oluşturmak adına buna mecbur kaldıklarını söyledi.

"İSTEDİĞİMİZ DESTEĞİ GÖREMEDİK"

2009 yılında yönetime gelerek Mersin İdmanyurdu’nu 29 yıl aradan sonra, 2010-2011 sezonunda Süper Lig’e çıkardıklarını ancak hak etmedikleri bir şekilde bir alt lige düştüklerini ve en nihayetinde 1 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’deki yerlerini aldıklarını hatırlatan Kahramanlı, "Ben burada bize destek veren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bugün geldiğimiz noktada iyi bir kadromuz ve iyi bir takımımız var. Biz ekonomik olarak daha güçlü bir yönetim oluşturmak adına bu olağanüstü genel kurulu yapıyoruz. Bu amaçla çok kişiyle görüştük. Çok yeri dolaştık, çok mücadele ettik. Herkese kapımızı açtık, herkesi buraya davet ettik. Ama maalesef arzu ettiğimiz desteği göremedik" dedi.

"EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Mevcut yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Kahramanlı, destek çağrılarına bekledikleri yanıtı görememekten dert yanarak, "Daha geniş tabanlı, daha güçlü, maddi manevi destek verecek bir yönetim oluşturmaya çalıştık. Ama maalesef bugüne kadar beklediğimiz bu desteği göremedik. Şunu söylemek istiyorum; Ali Kahramanlı olarak ben de burada bir iş adamıyım, ben de bu şehirde çalışıyorum. Bu şehirde kazanıyorum, bu şehre hizmet ediyorum, bu şehirde harcıyorum. Ama bu şehirde oturan bütün insanların Mersin İdmanyurdu’na destek çıkmasını istiyoruz. Biz burada gece gündüz çalışırken, her şeyimizi verirken, az da olsa bir taktir istiyoruz, destek istiyoruz. Bakın çok güzel bir hava yakaladık. Bu havayı yakalamışken, bozmayalım. Bugün ligde ikinci sırada yer alan bir takım var. Bu takımın bundan sonra birlik beraberliğini bozmamak için el birliği ile Mersin İdmanyurdu’na destek verelim. Biz yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreci hep birlikte yönetmemiz gerekiyor. Bu takıma sürekli gelir kaynağı oluşturabilecek bir çözüm bulmamız gerekiyor. Bugüne kadar kendi imkanlarımızla buraya kadar getirdik. Ama bundan sonraki süreci bu şekilde götürmemiz mümkün değil. O nedenle herkesin bu takıma sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.

Onursal Başkan Hamit İzol ise konuşmasında, bu birlik ve beraberliğin Mersin İdmanyurdu’nu çok daha iyi yerlere getireceğine inandığını belirterek, kulübün şirketleşmesi önerisinde bulundu. Takımın bir daha düşmemesi gerektiğine işaret eden İzol, 10 bin üyeli bir anonim şirketin çözüm olabileceğini savundu.

BAŞKAN KOCAMAZ: "BU KULÜBE SAHİP ÇIKMAK MECBURİYETİNDELER"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuşmasında böylesine büyük bir takımın kongresinde salonun boş olmasına sitem etti. Süper Lig’in ikinci sırasındayken Mersin İdmanyurdu’nun bu salonda bu görüntüyü hak etmediğini vurgulayan Kocamaz, "Başarının yanında herkes olabiliyor ama bu toplantıya gelinmeyişinin ana nedeni ’gelirsek bizden para isterler, destek isterler’ düşüncesidir. Siz bu kentte yaşayacaksınız, bu kentte para kazanacaksınız, siz para kazanırken, sizin sıkıntınızı bu kentteki insanlar çekecek, yolları işgal edeceksiniz, trafiği alt üst edeceksiniz, yeri gelecek havayı kirleteceksiniz ama bu kenti ortak paydasına sahip çıkmayacaksınız. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Bu doğrultuda birçok kişiyi aradık, destek istedik. Ama bugün geldiğimiz noktada, bu desteği göremedik. Bu kent Mersin ise, Mersin İdmanyurdu bu kentin takımı ise hiç kimsenin bu sorumluluktan kaçmaması gerekir. Sağ olsun Ali Kahramanlı ve bir grup yönetici arkadaşımız, bu kentin bütün dinamiklerinin sorumluluğunu üstleniyor, sahip çıkıyor ama bu kentteki ekonomiyi elinde tutanlar da bu kişilere dahi sahip çıkamıyor. Ben buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum; bu kentte yaşıyorlarsa, bu kentten para kazanıyorlarsa bu kulübe sahip çıkmak mecburiyetindeler" şeklinde konuştu.

"90 YIL HEBA EDİLMİŞ"

Kocamaz, sporun birleştirici bir unsur olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Dolayısıyla sporsuz bir kent düşünülemez. Bu sporun da en önemli değeri bugün Mersin için Mersin İdmanyurdu’dur. Çok seri şekilde Mersin İdmanyurdu’nu bir A.Ş. haline getirmemiz lazım. Mersin İdmanyurdu’na üye olmak, ortak olmak, bu kentte artık ayrıcalık olması lazım. 90 yıllık bir kulübün dikili bir ağacı bile yok. Bugüne kadar çoktan bu kulübün tesisleşmesinin gerçekleştirilmesi gerekirdi. Maalesef 90 yıl heba edilmiş, günlük başarılarla avunulmuş ama bir altyapısı olmadığı için günü kurtarmakla geçmiş 90 yıllık dönem. Biz bunun sözünü daha önce de verdik. İnşallah 2015 yılı bütçesine tesisleşme amacıyla 10 milyon lira bir bedel koyduk. Şu anda Mersin İdmanyurdu’nun tesislerinin yapılmasına yönelik ayrılan arazi, Beden Terbiyesi’nde. O yer bize tahsis edildiği zaman bu tesislere en geç 2015 yılının ilk 3 ayında temelini atarak başlatmak istiyoruz" dedi.

VALİ ÇAKACAK: "MERSİN İDMANYURDU’NU YUKARIYA ÇIKARMANIN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise Pazar günü oynanan Eskişehirspor karşılaşmasında alınan sonucu hatırlatarak, bu başarının azmin zaferi olduğunu söyledi. İnanmanın önemine vurgu yapan Vali Çakacak, "İnsan bir şeyi başaracağına inanırsa, başarı arkasından mutlaka gelir. Mersin İdmanyurdu, 90 yıllık bir kulüp. Çeşitli kategorilerde mücadele etmiş ve Süper Lig’de mücadele eden bir takım. Bu da azmin zaferini gösteriyor. İstenilirse nelerin başarılacağının güzel bir örneği. Mersin, ülkemizin cennet köşelerinden bir ili. Her türlü zenginlik var. Bizler yöneticiler olarak, kentin dinamikleri olarak sahip olduğumuz bu zenginlikleri daha da arttırma çabası içindeyiz. Bu güzelliklerden biri de Mersin İdmanyurdu’dur. 90 yıllık bir zenginlik, tecrübe ve onun getirdiği başarılar. Nasıl ki, diğer zenginlikleri daha da arttırmanın gayreti içerisindeysek, sahip olduğumuz Mersin İdmanyurdu gibi bir değeri, daha da yukarıya çıkarmanın gayreti içinde olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından faaliyet, bilanço, denetim ve tahmini bütçe raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi. Ardından açık oylama ile gidilen tek listeli seçimde, Ali Kahramanlı başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri oy birliği ile seçilerek göreve başladı.