Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Mersin İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Eskişehirspor’u 2-0 geriye düştüğü maçta 10 kişi ile 4-2 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maça çok kötü başladıklarını söyledi.

Bu maça çok iyi başlamaları gerektiğini vurgulayan Çalımbay, "Tam tersi oldu. Rakibimiz baskı kurdu ve çok iyi başladı. Bu baskıda da 2 gol buldular. Bizim bütün duamız ilk yarının böyle bitmesiydi. Ancak Oktay’ın ilk yarıda gol atması bizi ikinci yarı için umutlandırdı. Devre arası taktik değişikliğine gittik ve ikinci yarıya öyle başladık. İkinci yarıya mükemmel başladılar ve bunu oyunun sonuna kadar sürdürdüler. 11 kişi ile yapamadığımızı 10 kişi ile yaptık. Hiç kimse topa gelişi güzel vurmadı. Bugün maçı bize kazandıranlar oyuna giren arkadaşlardı. Takım olarak herkesi tebrik ediyorum. İlk yarı sonu ve ikinci yarı çok iyi mücadele ettiler. İkinci yarı 2 kişilik mücadele ettiler. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Burada üzüldüğümüz konu Trabzon’da yaptığımız hataları bu maçta da sürdürmemiz oldu. Lig uzun bir maraton. Eğer biz çok iyi bir şekilde ligi bitirmek istiyorsak futbolun dışındaki işlerimizi düzeltmek gerekiyor. Düzeltilirse bu takım iyi yerlere gelir. O yüzden kongrenin kulübümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İyi bir galibiyet aldık. İşimiz çok zor. Bizi bekleyen çok zor maçlar var. İkinci yarıdaki oyunumuzun üzerine biraz daha koyarsak çok iyi oluruz" şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise Mersin İdmanyurdu’nu tebrik ederek, "Gerçekten saygı duymak gerekir. Üst düzey mücadele ettiler. Helal olsun diyorum. Bunun yanında kendimize baktığımızda üzücü bir gün oldu. Böyle bir günü bir daha yaşamak istemiyoruz. Taraftarlarımızdan, camiamızdan özür diliyorum. Tabii böyle şeyler futbolda oluyor ama ağır oluyor. 3 gün sonra kupa, hafta sonu tekrar lig maçımız var. Ayağa kalkmak zorundayız. Ağır bir mağlubiyet oldu. Bugün talihsiz bir gün. İyiler sendeler ama asla yıkılmaz. Biz de ayağa kalkacağız. 2-1’den sonra rakip 10 kişi kaldı. Bu gibi şeyler bazen rakibe avantaj oluyor. Rakip oyuncular da bunu bize bugün gösterdi. Hepsi belki 2-3 kişilik enerjiyle oynadı. O da farklı bir ortam doğurdu. Mağlubiyetin tek nedeni benim" dedi.