Mersin İdmanyurdu’nun Başkanı Ali Kahramanlı, Bulgar futbolcu Spas Delev’in transferinden ötürü FIFA’nın takımı küme düşüreceği yönünde çıkan iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Bulgar basınında yer alan haberlere göre, Mersin İdmanyurdu, 2011-2012 sezonunun devre arasında CSKA Sofya’dan renklerine kattığı Bulgar futbolcu Spas Delev’in transferinden ötürü küme düşürülme riskiyle karşı karşıya olduğu ifade edilmişti. İddialara göre, FIFA halen bu transferden dolayı Mersin İdmanyurdu’ndan 660 bin Euro alacaklı olan CSKA Sofya lehinde karar verdi.

"CAS’A GİDECEĞİZ"

Kahramanlı, Bulgar basınında yer alan haberle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Spas Delev’in transferiyle ilgili CSKA Sofya kulübüne 600 bin Euro civarında borçları bulunduğunu doğrulayarak, "Ancak, Delev’in kendisi ile ilgili olarak bizim de 1 milyon 300 bin Euro civarında bir alacağımız var ve dava açtık. Dava süreci şu an FIFA’da devam ediyor. Bize Delev’in transferinden doğan borçla ilgili bir yazı gönderildi ve ödeme için belirli bir süre verildi. Bu süre içerisinde ya kulübü ile görüşüp, anlaşıp biraz daha süreyi uzatıp ödeyeceğiz veya itiraz edeceğiz, CAS’a gideceğiz. Daha kesinleşmiş bir konu yok. Ama her durumda biz bu borcu ödemek zorundayız, bu kulübümüzün borcu, bizim borcumuz" dedi.

"BU İŞİ ÇÖZECEĞİZ"

Borçlu olan tek kulübün Mersin İdmanyurdu olmadığını kaydeden Kahramanlı, şu anda toplam 1 milyon 100 bin Euro’luk bir borcun gündemde olduğunu ifade ederek, "Bu konularla ilgili dün akşam yönetim kurulu arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. Nasıl bir ödeme yapabileceğimiz şeklinde görüşmeler yaptık. Daha önce zaten FIFA bize Çek kaleci Devid Bicik ile ilgili bir ceza vermişti. Toplamda 120 bin Euro tutarında. Onu bugün ödeyeceğiz. Arkasından da Delev’in bonservisi ile ilgili olarak kulübü, önümüzdeki hafta İstanbul’a gelecek. Onlarla oturacağız, konuşup bu işi çözeceğiz. Şimdi birileri bu işi farklı yerlere götürüyor. Yok efendim ’küme düşürülecek’ diye. Kesinleşmemiş bir şeyi, netleşmemiş bir şeyi maalesef birileri bu hale getiriyor. Hiç kimse buna inanmasın. Biz buradayız. Mersin İdmanyurdu, büyük bir kulüp, büyük bir camia. Hem yönetim olarak hem şehir olarak bu borcu ödeyecek gücümüz var. Bunu ödeyeceğiz. Hiç kimsenin Mersin İdmanyurdu’na zarar vermeye hakkı yok. Bugüne kadar hiç kimsenin bu kulüpten alacağı kalmamıştır ve kalmayacaktır. Bu bizim borcumuzdur, çok kısa süre içerisinde de bu borcu ödeyeceğiz. Kimse bu konuda farklı bir şey düşünmesin" diye konuştu.

"KOLAY OLMADI"

Mersin İdmanyurdu’nun ligdeki konumunu da değerlendiren Kahramanlı, "Buralara gelmek kolay olmadı. Şu anda bulunduğu yer hakikaten çok önemli. Belki tarihinde ilk olarak böyle ilk 4 sıralarda seyrediyor. Sezona zemin problemi ile başladık. Bu olmasaydı belki Mersin İdmanyurdu çok daha farklı yerlerde olabilirdi. Şu an Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda maçlarımızı yapıyoruz. İnşallah yeni stadyumumuz kısa süre içinde tamamlanacak ve ikinci devrede orada maçlarımızı yapacağız. Takımın şu anki bulunduğu yer çok önemli. İnşallah bu çıkışımızı sürdüreceğiz. Biz herkesten destek istiyoruz, katkı istiyoruz. Çünkü bu takım Mersin’in takımı, şehrin takımı. Kimsenin şüphesi olmasın, biz görevde olduğumuz sürece Mersin İdmanyurdu’nun en iyi yerde olması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.