Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Mersin İdmanyurdu evinde konuk ettiği, Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bugünü 3 puanla bitirmek için sahaya çıktıklarını ifade ederek, "Ancak istediğimiz hiçbir oyunu oynayamadık. Defansta iyi mücadele ettik ama golde de o topu uzaklaştırmamız gerekiyordu. Bugün tatsız-tuzsuz bir maç oldu. Bunun nedeni de eksik arkadaşlarımızın olması. İstediğimiz oyunu oynayamadık, pas yapamadık, oyunu kuramadık. Bugün bana göre maçın hakkı beraberlikti, berabere bitti. Ne olursa olsun ancak iki takımda elinden geleni yaptı. Tabi ki zaman zaman sinirlendiğimiz anlar oldu hakemlere karşı. Tabi hep bizim aleyhimize çalınınca düdükler ister istemez sinirleniyoruz. Bizim eksiklerimizin olması, özellikle bizi orta sahada taşıyan arkadaşlarımızın olmaması bizi etkiledi. Ancak puan puandır. Böyle bazen kötü maçlarımız da olacak. Önümüzde 3 tane kritik maçımız var. Yalnız bizim öyle yoğun bir fikstür olmuş ki ben daha böyle bir şey görmedim. Hele ki Galatasaray, Fenerbahçe maçlarının üst üste olması hem de deplasman olmasını görmedim. Kalan maçlarımızda elimizden geleni yapacağız" dedi.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ

Kayseri Erciyespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, maçı ilk yarı ve ikinci yarı diye ayırmak gerektiğini belirterek, "İlk yarı biz daha iyi pas yaptık ancak birinci ve ikinci bölgeden hücuma çıkamadık. Dolayısıyla geride pas yaptık. Arkada da pas yaptığınız zaman ne gol bulabilirsiniz ne de pozisyona girebilirsiniz. İkinci yarının başında ise üçüncü bölgede iyi oynamaya başladık. Orada indik ve erken de bir gol bulduk. Golün ardından bir kaç tane daha net pozisyonumuz vardı. Onlar belki gol olsa sonuç farklı olabilirdi. Sonuçta bir puan aldık. Buraya galibiyet için gelmiştik çünkü puana ihtiyacımız var. İnşallah önümüzdeki haftalarda puanlar alırız. Hakemler maçı iyi yönetti. Tabi onlara bizler de yardımcı olmamız gerekiyor. Çünkü gerçekten onlar iyi niyetli olarak maçları yönetiyorlar" diye konuştu.