Mersin’de 24-28 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Finalin basın toplantısı yapıldı. Toplantıda takım yetkilileri ve oyuncular açıklama yaparak, kupayı kazanmak istediklerini ifade ettiler.

Atatürk Evi’nde yapılan toplantıda, takım yetkilileri ve oyuncular açıklamalarda bulundu. Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenecek sekizli finalde; Abdullah Gül Üniversitesi, Adana ASKİ, Botaş, Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, İstanbul Üniversitesi B.G.D., Mersin Büyükşehir Belediyesi ve OGM Orman Gençlik takımları mücadele edecekler.

Toplantıda konuşan Adana ASKİ Başantrenörü Kaan Artun, tüm takımlara başarı dileyerek, "Sağlıklı bir turnuva olmasını diliyorum. Çanakkale grubundan çıkarak burada olmaya hak kazandık. Çekilen kuralar sonrasında da Galatasaray Odeabank ile eşleştik. Güzel bir maç olacağına inanıyoruz. Rakibimiz ligin en az sayı yiyen biz de en çok sayı atan takımıyız. Hedefimiz kupayı kazanmak olacak. Adana ikinin takımı olduğumuzdan, kupaya uzanmak için hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Adana ASKİ oyuncusu Ezgi Manlacı ise tüm takımlara başarılar diledi.

Abdullah Gül Üniversitesi Baş Antrenörü Ayhan Avcı ise tüm takımlara başarılar dileyerek, "Zorlu bir lig oynuyoruz. Her yıl lig daha da zorlaşıyor. Maçların kaliteli geçeceğine inanıyorum. Aynı şekilde sakatlık yaşanmadan bir turnuva geçmesini diliyorum. Hem Euroleague hem de ligde belli hedeflerimiz var. Uzun zamandır kupada şanslı bir takım değiliz. Amacımız bu şanssızlığı kırmak. Fenerbahçe ile ilk turda eşleştik. 10 gün sonra yine onlarla Euroleague’de oynayacağız. Bence iyi bir kura oldu. Kazanmak için buraya geldik. Bir ilki başarmak istiyoruz. Takımıma güveniyorum. Doğru zamanda ivmelenme yakaladık ve iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül Üniversitesi oyuncusu Esra Ural da tüm takımlara başarılar dileyerek, ilk turu geçip 3 maçı da kazanıp kupanın sahibi olmak istediklerini belirtti.

İstanbul Üniversitesi B.G.D. Başantrenörü Fırat Okul da elemelerde çok heyecanlandıklarını belirterek, "Elemelerde çok heyecanlanmıştık. Ciddi mücadeleler de verdik. Sezon başı bazı handikaplarımız vardı. Hem lig hem Avrupa hem de kupada devam etmek bazı sorunlar yaşanıyor. Burada iyi bir şekilde mücadele edip başarılı olmak istiyoruz. Sahaya çıkıp emek vermek ve iyi oynayıp bir sonraki adıma hazır olmak istiyoruz. Bunu başaracağımıza eminim" şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi B.G.D. oyuncusu Şaziye İvegin Üner de tüm basketbolseverlere ve Mersinlilere seyir zevki yüksek maçlar izleteceklerine inandıklarını vurgulayarak, tüm takımlara başarılar diledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Menajeri Melahat Aydın ise finallerin Mersin’de yapılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarının altını çizerek, "Umarım kupa Mersine gelir ve burada kalır. Kupayı müzemizde saklamak istiyoruz. Takım olarak çok yoğun dönem geçiriyoruz. Hem lig hem de kupada yoğun süreç geçiriyoruz. Kupada telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Orman Gençlik’i geçip diğer rakibimizle eşleşmek istiyoruz. Sakatlıktan uzak bir turnuva diliyorum. TKBL ve TB2L’de nasıl salonumuz doluyorsa artık ev sahibi olduğumuz organizasyonda da taraftarlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin oyuncusu Çişem İncel ise turnuvanın Mersin’de düzenleniyor olmasından dolayı çok mutlu olduklarını kaydederek, amaçlarının bütün maçları kazanarak kupayı müzelerine götürmek olduğunu dile getirdi.

OGM Orman Gençlik Başantrenörü Levent Deringöl de herkese sakatlıksız bir turnuva dileklerinde bulunarak, "Kulübümle yeni anlaştım ve ilk maçıma da kupa mücadelesinde çıkacağım. Çok keyifli bir maç olacağını düşünmüyorum. Tüm takımlara başarılar dilerim" şeklinde konuştu.

OGM Orman Gençlik oyuncusu Rena Derin ise ilk kez kupaya katıldıklarını, bu nedenle çok mutlu olduklarını belirterek, tüm takımlara başarılar diledi.

Fenerbahçe Başantrenörü Jacek Winnicki, tüm maçların zorlu geçeceğini kaydederek, "Oynayacağımız tüm karşılaşmaları kazanmamız gerektiğini biliyoruz. Ancak biz ilk maça odaklandık. Sonrasında diğer maçlarımıza konsantre olacağız" diye konuştu.

Fenerbahçe’nin oyuncusu Olcay Çakır ise ilk maçlarında Abdullah Gül Üniversitesi ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, çok zorlu bir turnuva olacağını ve bütün takımlara başarılar dilediklerini kaydetti.

Galatasaray Odeabank Genel Menajeri Müge Erdem de çok güzel bir Türkiye Kupası 8’li finallerinin kendilerini beklediğini kaydederek, "Hakikaten çok çetin ve çok da çekişmeli maçlar oynanacak. Mersin halkı da buna iştirak eder ve salon dolu olursa çok daha güzel olacak. Öncelikle tüm takımlara kolay gelsin diyorum. Kupayı kazanmak istiyoruz. Son 5 yılda müzemize götürdüğümüz gibi 6.kez kupayı üst üste kazanmak istiyoruz. Kupada her takım çok iyi ve Adana ASKİ de iyi bir takım. İlk maçlar eleme sisteminde her zaman çok önemlidir. İnşallah kazanarak, turnuvanın ilk gününü galibiyetle kapatmak istiyoruz" dedi.

Galatasaray Odeabank Baş Antrenörü Ekrem Memnun, son birkaç yıldır kupayı kazandıklarını vurgulayarak, "Bu başarımızı devam ettirmek için Mersin’e gideceğiz. Son kupayı da biz kazandık. Kupa karşılaşmaları tek maç olduğu için zordur. Üç maç kazanıp şampiyon olunabiliyor. Dolayısıyla motivasyonu da farklı. Adana ASKİ iddialı bir kadrosu olan takım. Tek maçlarda her şey olabiliyor. Çok dikkat edilmesi gereken bir maç olacak. Amacımız kupayı kazanmak. Maçları tek tek kazanmamız gerekiyor. Adana ASKİ maçında galibiyetten başka bir düşüncemiz yok. Bunu yapabilecek gücümüz de var. Kupayı kazanmak için elimizden gelen tüm mücadeleyi göstereceğiz. Sonuçta TKBL zor bir lig. İyi takımlar ve iyi de oyuncular var. Her an maç sonunu değiştirebilecek oyuncular bulunuyor. Maçları tek tek oynayacağız ve umarım ki kazanan taraf biz olacağız" ifadelerine yer verdi.

Galatasaray Odeabank oyuncusu Nevriye Yılmaz ise bir kere daha kupa finalisti olarak kupaya katılacaklarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Son 5 yılın kupa şampiyonu olmanın verdiği büyük sorumluluk var üzerimizde. Onun da farkındayız. Bir kere daha kupayı kazanıp camiamıza armağan etmek istiyoruz. Güzel mücadele olacaktır. Her zaman kupa maçları çok güzel geçmiştir. Bu sene Mersin’deki basketbolseverlerin şölen izleyeceğini düşünüyorum. Tüm takımlara başarılar dilerim. Güzel, centilmence bir turnuva geçmesini dilerim. Tabii kazanan taraf sonunda biz oluruz" şeklinde konuştu.