Kadınlar Euro Cup C Grubu’nda yarın Litvanya’nın Fortüna takımını ağırlayacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, maçtan galip ayrılmak istiyor. Başantrenör Olcay Orak, Fortüna maçını kazanmak istediklerini belirterek, "Grup liderliği için önemli bir maç. Grubu lider bitirip bir sonraki turda daha iyi bir eşleşme yakalamak istiyoruz" dedi.

Kadınlar Euro Cup C Grubu’nda yarın evinde Fortüna’yı ağırlayacak olan Mersin ekibi, gruptaki 5. galibiyetini almak istiyor. Grupta oynadığı 5 maçtan 4 galibiyet, 1 de mağlubiyet alan Güney ekibi, şu anda 2. sırada yer alıyor.

Fortüna ve ligde oynadıkları Orduspor maçıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Olcay Orak, Fortüna ile önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, "Fortüna takımı şu anda grupta 5 maçta sıfır yaptı ancak ne olursa olsun yarın sahada aynı şartlarda mücadele edeceğiz. O yüzden rakibimizin 5’te 0 yapmasına bakmayıp bizim sahada gerekli mücadeleyi vermemiz gerekiyor. Bizi zorlu bir maç bekliyor. Bu maç grup liderliği için önemli bir maç. Mümkün olduğu kadar yüksek skorla maçı kazanmamız gerekiyor. Çünkü grubu lider bitirip bir sonraki turda daha iyi bir eşleşme yakalamak istiyoruz. O yüzden önemli bir maç bizim için. Son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu maçı kazanıp, önümüze bakmak istiyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Yarın saat 19.00’da bütün Mersinlileri Edip Buran Spor Salonu’na bekliyoruz. Onların destekleri bizim için önemli" ifadelerini kullandı.

Ligde oynadıkları Orduspor maçıyla ilgili olarak ise Orak, "İyi hazırlandığımız bir maçtı. Maçın zor geçeceğini biliyorduk ve öyle oldu. Çünkü Orduspor ligin iyi ekiplerinden bir tanesi. Rakibimizle bu sene Avrupa’da da karşılaştığımız için iyi tanıyoruz. Ancak bu maçta maçın başından sonuna kadar üstün götürdük. Avrupa maçında olduğu gibi ligde de rakibimizi yendik. Sıralamadaki yerimiz için bu galibiyet önemliydi. Galip geldiğimiz için mutluyum. Artık ligde de üst sıralarda yer almak istiyoruz" şeklinde konuştu.