İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Yandex Türkiye ile yaptıkları sponsorluk anlaşmasının istedikleri sonuca ulaşması durumunda, dünya yıldızı futbolcular Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'yu transfer edebilecek noktalara geleceklerini söyledi. 

Yıldırım ile Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde düzenlenen törende, sponsorluk anlaşması imzaladı. 

Ulusal futbol ligi maçlarında geçerli olmak üzere forma reklamı için Yandex Türkiye ile 3 yıllık anlaşma yaptıklarını aktaran Aziz Yıldırım, şöyle konuştu:

"18 senelik başkanlık dönemim boyunca gücümü hep yönetimimden aldım. Sow transferi hariç dışarında destek almadık. Transfer ve tesisleri kendi imkanlarımızla yaptık. Bunu yaparken de gücümüzü taraftarımızdan aldık. Taraftarın maddi katkılarıyla yaptık. Bu sene de transferleri kulübün imkanlarıyla gerçekleştirdik. Ne Aziz Yıldırım'dan, ne yönetim ne de dışarıdaki zengin Fenerbahçeliler'den destek alındı. Sadece Ülker'le büyük bir anlaşma yaptık. Bazı şirketlerle de sponsorluk anlaşmalarımız var. Bunların üstüne de Yandex'le anlaşma yaptık."

Fenerbahçe taraftarlarının internetten Yandex arama motorunu kullanarak kulübe 100 milyon dolar katkı yapabileceğini vurgulayan Yıldırım, "Fenerbahçe taraftarı kullanım detaylarını yerine getirirse, Yandex'ten 100 milyon dolar katkı sağlanabilir. Bu 100 milyon dolar da Messi, Ronaldo transferi demektir. Başkan olduğum sürece buradan gelecek parayı Fenerbahçe taraftarının istediği transferleri yaparak harcayacağım. İbrahimovic, Robben, bir kademe ilerisi Messi, Ronaldo... Bu projeyle bu isimler hayal değil" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe taraftarından, internette sadece bu arama motorunu kullanmasını isteyen Yıldırım, "Gece gündüz arama yapın. Bende bilgisayar bilmiyorum, öğrenmeye başladım. Yıl sonunda her Fenerbahçe taraftarının kulübe katkısı 30-40 dolar olacaktır" dedi. 

 

 - Yalçındağ: "Fenerbahçe, dünya yıldızlarına gidecek"

 

Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Yalçındağ, Fenerbahçe'nin hedefinin bu yıl UEFA Avrupa Ligi'nde, gelecek yıl da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynamak olduğunu öğrendiklerini, bu projeyle sarı-lacivertlilere destek vereceklerini belirtti.

Yalçındağ'ın, proje hakkında bilgiler verirken, "İnşallah bizi başkanın küçük kızı Gülşah da izliyordur. Gülşah, babasına 'Biz bu kampanyanın altını üstüne getiririz. Yandex'i batırmayalım sonra paramızı veremezler' demiş. Merak etme sen Gülşah, sen Fenerbahçe Yandex'ten aramalarını yap" şeklindeki ifadeleri, törene katılanları gülümsetti.  

Fenerbahçe'nin hedeflerinin çok büyük olduğunu vurgulayan Yalçındağ, "Fenerbahçe'nin hedefleri bizi heyecanlandırdı. Bu diğer kulüplere de nasip olur inşallah. İlk etapta 40 milyon doların üzerinde göğüs sponsorluğu için para ayırdık. Bu parayı taraftar isterse alacak. Taraftar günlük 25-30 arama yaparsa, her bir Fenerbahçe taraftarı için 36 dolar ödeyeceğiz. 1 milyon taraftar olursa 40 milyon dolar ödeyeceğiz. Üzeri de olabilir. Fenerbahçe bu parayı ise az önce başkanın ifade ettiği isimlere yatıracak. Fenerbahçe, bu projeyle ki tane dünya yıldızına gidecek" değerlendirmesini yaptı.

Yalçındağ'ın, "UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde Bayern Münih'i mi, Barcelona'yı mı istersin başkan?" sorusuna Yıldırım, gülerek "Sen önce parayı ver" cevabı verdi.

İmza törenin ardından Yıldırım, Yalçındağ'a Fenerbahçe forması takdim etti. Yıldırım formayı verirken Yalçındağ'a espriyle "Tut şunun ucundan, korkma Galatasaraylı" dedi.