Beşiktaş Kulübü İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcüsü Metin Albayrak, rakip takım futbolcusuna gösterilen kırmızı kartı geri aldıran Veli Kavlak’ın tam bir Beşiktaşlı duruşu sergilediğini söyledi.

Albayrak, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu’nda oynanan Beşiktaş - Adana Demirspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Veli Kavlak’ın maçtaki fair-play örneği olan pozisyonunu değerlendirerek sözlerine başlayan Metin Albayrak, "Veli Kavlak’ın pozisyondaki davranışı, herkesin arzuladığı ve Türk futbolunda her zaman görmek istediğimiz bir hareketti. Futbolcumuzun bu davranışı Türk futbolunun gelişimi açısından önemli bir hareketti. Tam bir Beşiktaşlı duruşu ve Beşiktaş kaptanına yakışır bir hareketti. Kazanmak için her yol mübah değil. Şerefinizle oynayıp hakkınızla kazanmanız gerekiyor. Bizim ilkemiz bu. Veli Kavlak’ı da yaptığı bu örnek davranıştan dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TEKNİK EKİBİMİZ GEREKLİ TEDBİRLERİ ALACAKTIR"

Albayrak, bugün kötü bir futbol oynadıklarına değinerek, "Rakibimizi tebrik ediyorum. Hak ederek kazandılar. Aralık ayında yoğun bir temponun içindeyiz. Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde çok önemli maçlara çıkıyoruz. Takımımız yorgun. Önümüzde telafi edeceğimiz maçlarımız var. Kaybedilen her maçtan sonra ders çıkartılması ve tedbirler alınması gerekiyor. Teknik ekibimiz gerekli tedbirleri alacaktır" dedi.

"TFF VE YAYINCI KURULUŞA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Karşılaşmanın Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda oynanmasını değerlendiren Albayrak, "Gündüz maçı olması gerçekten güzel. Gençlik zamanlarımı hatırlattı. Stadın kapasitesine göre büyük bir katılım vardı. Bugünkü maçı oynamamızda yayıncı kuruluşa gerçekten teşekkür ederiz. Onların da emekleri oldu. TFF’ye de teşekkür ederiz. Bu nedenle her iki kuruma da bizi anlayışla karşıladıkları için teşekkür ediyoruz. Mağlubiyet olmasaydı daha iyi olacaktı ama sağlık olsun. Önümüzde çok önemli bir lig maçımız var. Bunu nazar boncuğu olarak addediyorum" şeklinde konuştu.