Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak, derbi maçta yaşananlara ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde yapılan çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK’ya sevk edilmesinin ardından Beşiktaş yönetimi, Akaretler’de bulunan kulüp binasında toplantı gerçekleştirdi. Olağan yönetim kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"BİZ ARTIK KONUŞMAYA KARAR VERDİK VE HER ŞEKİLDE KONUŞACAĞIZ"

Metin Albayrak, Mete Vardar için federasyonun savunmayı bile çok gördüğünü belirterek, "Bugün Beşiktaş yönetim kurulu olağan toplantımız vardı. Toplantı sonucunda şuanda yönetimde konuştuklarımızı sizlere arz etmek istiyorum. İki gün önceki derbi ile ilgili, 2-0 mağlup olduk. Tabii ki çok üzüntülüyüz ama hayat devem ediyor. Önümüzde Partizan maçı var. Ona hazırlanıyoruz, ona konsantreyiz. Önümüzde 26 maç daha var. Üst üste iki yenilgi almamız bekletimiz içinde değildi. Bunların altından kalkabilecek durumdayız. Futbol şubemize, teknik ekibe, futbolculara güveniyoruz. Partizan maçıyla birlikte ayağa kalkacağımıza inanıyoruz. Biz hep ligin başından beri, daha doğrusu Fikret Orman başkanlığında 2,5 seneden beri, hep iyi oynamadığımız, mağlup olduğumuz, hakkımızın yenildiği önemlerde bile hep olumlu, nazik olmaya, Türk futbolunu bir yere getirmeye çalıştık. Bu Fenerbahçe maçıyla alakalı olarak da ikiye ayırabiliriz; herkesin gözünün önünde oynandı. Sizlerin aracılıyla da sosyal medya da paylaşıyor. Türk futbolunun, milli takımın bir yere gelmesini istiyorsak, futbolu yönetenlerin söylemlerinin pozitif ve olumlu olması gerekir. Bazı rakiplerin, yöneticilerin, futbolun pozitif gitmesi acısından söylemlerinin pozitif olduğunu söyleyemeyiz. Biz Türkiye şuan da oynanan futbolun, başkanımızın adının verildiği bir dönemde, ona yakışan bir şekilde sürmediğini, eşitsizlik haksızlıklar olduğunu düşünüyoruz. Örnek vermek istiyorum, A takımdan sorumlu Mete Vardar arkadaşımız, sizin de bildiğiniz üzere Fenerbahçe maçından önceki maçta, tek bir temsilci raporuna dayanarak, kendisine 60 gün hak mahrumiyeti aldı ki şahitleri olmasına rağmen. Biz gittik kulüp olarak başvurduk. Dedik ki; ’Savunma istiyoruz’. Bize bu savunmayı bile çok gördüler. Burası bir hukuk devleti. Eğer kurumlar eşit ve adaletli bir şekilde yönetilecekse, bize bir kişinin savunmasını çok görüyorlarsa, biz Beşiktaş olarak susmayacağız. Biz konuşmuyorduk, başkanımız da bunu kast etti. Maalesef bakıyoruz hep bize oluyor. Biz artık konuşmaya karar verdik ve her şekilde konuşacağız" dedi.

"FENERBAHÇE KAPTANI HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE O KELİMEYİ DEFALARCA SÖYLEMESİNE RAĞMEN YOK SAYILIYOR"

Albayrak, derbi maçta yaşananlarla ilgili olarak da, "Kayseri Erciyesspor maçında 4. hakemin ve yan kulübenin baskıları sonucu, duymamasına rağmen orta hakemi baskı altında tutarak, o malum kelime yüzünden 3 maç ceza aldı Gökhan Töre. Ne hikmettir, Fenerbahçe kaptanı herkesin gözü önünde o kelimeyi defalarca söylemesine rağmen, PFDK’ya gözlemci raporunda değinilmemiş ve yok sayılıyor. Şimdi adalet ve haksızlığı burada ayırmamız gerekiyor. Bugün aynı zamanda gözlemci, kolidorlarda devre arasında olan olaylara şahit olmasına rağmen, duymasına rağmen, hiçbir şekilde bunlar yok. Biz kurulların eşit ve adaletli olmadığını düşünüyoruz. Eğer Türk futbolu bir yere gelmek istiyorsa eşit ve adaletli olacak. Bugün gazetelerde Emre Belözoğlu, Veli Kavlak kardeşimize bir söylemde bulundu. Sizler de çok iyi hatırlayacağınız üzere, geçen seneki derbi maçında Meireles, kasti şekilde kırmızı kart görmüştü tekme atarak. Veli Kavlak’a soru sordular maçtan sonra, kardeşimiz de dedi ki; ’Kasıt aramıyorum’. O olgunluğu gösterdi kardeşimiz. O olgunluğu gösteren kardeşimize, milli takım ve Fenerbahçe kaptanı hangisi bebe hangisi abi bunu kamuoyuna bırakıyorum" şeklinde konuştu.

"SÜLEYMAN SEBA’NIN İSMİNE VE KİŞİLİĞİNE HAKARET EDİLİYOR"

Beşiktaş Kulübü’nün ligden Süleyman Seba isminin kaldırılması için başvuracağı iddialarını da yanıtlayan Albayrak, "Süleyman Seba’nın adını futbol federasyonu koydu. O adı oraya koymasından dolayı biz müthiş gururluyuz. Türk spor kamuoyuna mal olmuş, hepimizin bildiği birisi. Onu neden koydular kendilerine soracaksınız. Ama gerekliliğini yerine getirmiyorlar. Eğer onun adını koyuyorsa, o zaman Süleyman Seba’nın ismine ve kişiliğine bence hakaret ediliyor. Bunu gidip futbol fedarasyonuna soracaksınız bize değil. Fenerbahçe derbisinden sonra herkesin gözünün önünde olan olaylardan sonra, Volkan ve Emre ikilisinin yaptıklarını bütün kamuoyu biliyor. Beşiktaş’ın duruşu, asaleti, yönetim anlayışı, tarzı futbolcularımıza da yansıyor. Ama maalesef Fenerbahçe’ye baktığımızda, bazı yöneticilerin hal ve tavırları futbolcularına yansıyor. Kamuoyununun taktirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.