KAYSERİ (AA) - Maraton koşucusu ve milli atlet Mehtap Sızmaz'ın, geçirdiği ameliyatın ardından yeniden pistlere dönebileceği bildirildi.

Memorial Kayseri Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, Sızmaz'a sporcu fıtığı teşhisi konulduğu, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Gök tarafından ameliyat edildiği belirtildi.

Açıklamada, ağrıları nedeniyle mayıs ayında Hamburg Maratonu’nda koşma şansını kaybeden ve pistlerden uzak kalan Sızmaz'ın bir saat süren ameliyatın ardından ağrılarından kurtulduğu ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Karaoğlu, şunları kaydetti:

"Ameliyatımız başarılı geçti. Osteitis pubis ve sporcu fıtığına yönelik yıllardır tecrübeli ve sonuçlarından memnun olduğumuz bu ameliyatın, Mehtap'ı da diğer sporcularımız gibi eski performansına döndüreceğine inanıyoruz. Meslek hastalığı grubuna giren sporcu fıtığı tanısı, klasik muayene ve görüntüleme yöntemleriyle konulamıyor. Normal fıtıktan biraz farklıdır. Tecrübeli radyologların dinamik MR görüntüler elde etmesi ve muayene ile teşhis konulabilmektedir. Milli atletimiz bundan sonraki süreçte aksatmadan devam edeceği egzersiz programı sayesinde tekrar pistlere dönebilecek."