Dünya Boks Birliği tarafından (AİBA) Bulgaristan’dan düzenlenen Avrupa Yıldız Kadınlar Boks Şampiyonası’nda Avrupa 3.’lüğü elde eden Melike Nur Güneş hedefinin Dünya Şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Bulgaristan’da düzenlenen Avrupa Yıldız Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 46 kiloda Avrupa 3.’lüğü elde eden Melike Nur Güneş bundan sonraki hedefinin Dünya Şampiyonluğu olduğunu söyledi. Boks hayatına okula gelen boks antrenörü Mehmet Yalbırdak ile başladığını söylerken kendisi için hayal olan şampiyonluğun artık gerçek olduğunu söyledi.

Güneş, "Ben boks hayatıma antrenörüm okulumuza gelip seçmeler yapmasıyla başladı. İlk günler tabii ki bana boks hep zor geliyordu. Ancak gün geçtikçe antrenmanlara katıldıkça zorluklar bana artık kolay gelmeye başladı. Boks hayatıma başladığımda hiçbir zaman Türkiye Şampiyonu olacağım ve Avrupa’da ülkemizi temsil edeceğimi düşünmemiştim. Açıkçası tüm bunlar bana hep hayal geliyordu. Ama şimdi geldiğim noktada ise önce Türkiye Şampiyonu olmayı başardım. Ardından Milli Takım’a seçildim ve Bulgaristan’da ülkemizi temsil ettim. Bu benim için çok büyük bir gurur oldu. Tabii ki bu başarımı ilk olarak antrenörüm Mehmet Yalbırdak’a borçluyum. Beni keşfettiği için ve adeta gece gündüz bana antrenmanlar yaptırarak bu başarıyı yakalattığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra ailemin desteğini hiçbir zaman inkar edemem. Ailem bana bu konuda hep destek oldu. Şimdi artık tek bir hedefim var. O da artık Dünya Şampiyonası’na katılmak ve burada ülkemize Dünya Şampiyonluğu’nu getirmek istiyorum" diye konuştu.

Boks antrenörü Mehmet Yalbırdak ise sporcusu ile büyük gurur duyduğunu ifade ederken çalışmalarının meyvesini bu şekilde almaktan dolayı son derece mutlu olduğunu kaydetti. Yalbırdak, "Melike’nin boks hayatı okullarda seçmeler yapmamız ile başladı. Seçmelere gittiğimiz zaman Melike ile biraz konuştuk ve ardından antrenmanlara başladık. Tabii ki ilk başlarda yapmış olduğumuz antrenmanlarda biraz zorlandık. Ama gördük ki her zorluğun arkasında bir başarı vardır. Melike ülkemize Avrupa 3.’lüğü kazandırdı. Sporcum ile gurur duyuyorum. İnşallah artık dünya şampiyonluğunu da ülkemize kazandıracağız" dedi.