Dünya Halter Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden milli halterci Sibel Özkan Konak, koparmada 84, silkmede 105 kilo olmak üzere toplamda 189 kilo kaldırarak dünya ikinciliği unvanını kazandı.

Kazakistan’ın Almatı kentinde devam eden Dünya Halter Şampiyonası’nda mücadele eden milli sporcular, madalya elde edebilmek adına ter döküyor. Milli halterci Sibel Özkan Konak, koparma dalında ilk denemesinde 82 kilo kaldırdı. Diğer hakkında 84 kiloda başarılı olamayan sporcu, üçüncü hakkında aynı kiloyu kaldırdı. Bu sonuca göre Özkan, koparmada gümüş madalyanın sahibi oldu. Silkmede de mücadele eden milli halterci, 105 kilo kaldırdı ve toplamda 189 kiloluk derecesiyle dünya ikinciliğine uzandı.

BAKAN KILIÇ’TAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli halterci Sibel Özkan Konak için bir tebrik mesajı yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında, “Bayan sporcularımız, son yıllarda hemen her branşta elde ettikleri büyük başarılarla ülkemizin uluslararası camiada sıkça anılmasını sağlıyor. Bu kapsamda Kazakistan’da başlayan Dünya Halter Şampiyonası’ndaki derecesiyle dünya ikincisi olan milli haltercimiz Sibel Özkan Konak’ı tebrik eder, başarılarının devam etmesini dilerim” dedi.