Milli taekwondocular, Slovenya’nın Maribor şehrinde düzenlenen 36. Balkan Taekwondo Şampiyonası’nda 41 madalya kazandı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç milli taekwondocuları tebrik etti.

Slovenya’nın Maribor şehrinde düzenlenen şampiyonaya 11 ülkeden 487 sporcu katıldı. Şampiyonada 64 sporcu ile temsil edilen Türkiye, 41 madalya ile önemli bir başarı elde etti.

Türkiye, şampiyonayı 10 altın, 14 gümüş ve 17 bronz madalya ile tamamladı. Türkiye, yıldızlar kategorisinde takım halinde şampiyonluğa ulaştı. Büyükler kategorisine ise bir alt kategori olan ümit sporcularla katılan Türkiye, burada da takım halinde ikinci sırayı almayı başardı.

Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı söyle:

“41 madalya kazanarak bizleri gururlandıran, bayrağımızı göndere çektiren milli taekwondocularımızı tebrik ediyorum. Milli taekwondocularımız yıldızlar kategorisinde takım halinde birinci, büyükler kategorisinde ise takım halinde ikinci olarak büyük bir başarıya imza attılar ve bize büyük bir gurur yaşattılar. Mili sporcularımız bu başarıyla tüm gençlere örnek olacaklardır. Bu büyük başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.”