Türkiye Halter Federasyonunun 2016 yılı faaliyetler programında yer alan Minikler Türkiye Şampiyonası ( I.ETAP) 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Belek / Antalya Port nature Otel'de sona erdi.

Şampiyonaya 104 erkek ve 28 bayan olmak üzere toplam 132 sporcu ve 54 antrenör 11 de alt yapı antrenörü katıldı.

4 gün boyunca süren Minikler Türkiye Şampiyonası’nda şampiyonaya katılan minik haltercilere halterin temel hareketleri olan koparma ve silkme yarışmalarının yanında yardımcı hareketler bölümünde Dikey sıçrama, Uzun atlama, Şınav çekme  ve bir çok hareket yaptırılarak minik sporculara halter tekniğini en iyi şekilde yapabilmeleri konusunda çalışmalar yaptırıldı. Şampiyonada, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter antrenörü Tuğba Gül eşliğinde 4 sporcu ile mücadele eden Karamanlı halterciler gösterdikleri performans ile alkış alırken, minik halterci Tuncay Tekinbaş ise Türkiye 3.'sü olma başarısı gösterdi.

Minik haltercileri tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Halter takımımız Antalya Belek’te gerçekleştirilen şampiyonada ilimizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Sporcularımız kazandığı bu güzel deneyimlerle inşallah ilimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada temsil edeceklerdir. Halter artık Karaman’da her geçen gün sevilen bir spor haline geldi. Katıldığımız müsabakalardan artık madalyalarla dönüyoruz. Bugün burada yarışan tüm sporcularımızı ve antrenörümüzü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.