Karaman’ın ev sahipliğini yaptığı Türk Dil Kupası Minikler ve Yıldızlar Judo Şampiyonası, Karamanlı sporcularında yer aldığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti,Konya, Ankara, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Iğdır, Kilis, Afyon, Nevşehir, Mersin ve Niğde’den gelen toplam 240 sporcunun katılımı ile tamamlanmıştı.
Karaman’da yaptığı çalışmalar ile yediden yetmişe herkesin sevgisini kazanan Vali Murat Koca, spora ve sporcuya verdiği destekle gönüllerde taht kurmaya devam ediyor. Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Türk Dil Kupası Judo Şampiyonasında her zamanki gibi yerini alan ve uzun bir süre müsabakaları izleyen Koca, Karaman’da gerçekleştirilen spor organizasyonlarında yerini alarak sporculara desteklerine devam ediyor.
Karamanlı sporcularında yer aldığı şampiyonada şampiyonluk mücadelesi veren minik judocuları büyük bir hayranlıkla izleyen Vali Murat Koca, yapılan müsabakalar sonrasında minik judocuları yanına çağırarak sporcularla tek tek ilgilendi. 
“Mağlup olan sporcuları da çağırın”
Zevkli ve çekişmeli geçen müsabakalar sonunda, sadece galip gelen sporcuları değil, mağlup olan sporcuları da çağırın, onlar daha küçük onurları kırılmasın, onlar bizim geleceğimizin sporcuları diyen Vali Murat Koca’nın bu sözleri, spora ve sporcuya verdiği desteği bir kez daha ön plana çıkararak hafızalarda yer etti.
Bu ilgi ve destek sonunda oldukça mutlu görünen minik sporcular, Vali amcaları ile fotoğraf çektirmek için adeta bir birleri ile yarıştılar.
Yaşanan bu güzel tablonun sporcuları motive noktasında çok önemli olduğunu belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,”Karaman’a geldiğimiz günden bu yana bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Karaman Valimiz Sayın Murat Koca’ya bugünde aramızda olduğu için ve minik sporcularımıza destek verdiği içinbir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.