Karaman’da 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz olarak devam eden spor branşlarına minik öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Karaman’da gerçekleştirilen Badminton Balkan Şampiyonası ve Türkiye Şampiyonası gibi organizasyonlar ile gençlerin ilgi odağı haline gelen badminton branşı minik öğrencilerinde gözdesi olmaya devam ediyor. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü badminton antrenörü Fatih Şükrü Kaya eşliğinde Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen badminton çalışmalarına Yılmaz Babaoğlu Ortaokulu ve Zübeyde Hanım Ortaokulundan 9-10 yaş grubu yaklaşık 100 öğrenci katılıyor. Çalışmaların eğlenceli ve verimli bir şekilde geçtiğin belirten Kaya,” İlk çalışmalarında badminton branşıyla tanışan minik yürekler badminton sporunu çok sevdiler. Şuan için çalışmalarımız iki grup halinde gerçekleşmektedir. Öğrencilerimiz arasında badminton branşıyla ilk defa tanışan öğrencilerin olması ve bu spora ilgi göstermeleri bizleri mutlu etmektedir” diye konuştu.
İllerde yapılan büyük spor organizasyonlarının genç nesili önemli derece etkilediğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” İl Müdürlüğü olarak spor kültürünü ve sporun birleştirici gücünü ilimize aldığımız spor organizasyonları ile gençlerimize aşılamaya çalıştık. Şuan için geldiğimiz noktaya baktığımızda ise gençlerimiz artık sporla daha fazla iç içe. Artık Karaman’da yetenekli sporcularımız ile tüm Türkiye’de konuşulacak bir alt yapı fabrikası oluşturmanın amacındayız” diye konuştu.