Bilindiği üzere sporcumuz Portekiz'e antrenörü Abdulselam Karharman olmadan gitmişti. Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan yapılan açıklamada antrenörümüz Abdulselam Karharman'ın Eylül ayında İngiltere de yapılacak olan Dünya Şampiyonasında kesinlikle Mustafa Göksel ile birlikte yarışmaya gideceği ve sporcusuna gereken desteği yarış yerinde vereceği belirtilmişti. Fakat açıklanan Dünya Şampiyonası kadrosunda Avrupa üçüncüsü sporcumuzun  antrenörü Abdulselam Karharman listede yer almadı. Karaman AK Parti Milletvekilli Recep Şeker'in girişimlerinden sonra federasyondan önümüzdeki yarışmalarda hocamızı değerlendireceğiz diye bir yanıt geldi. Ancak Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Cintimar'a konuyla ilgili tepki gösterildi. 
Avrupa Şampiyonasında şampiyonluğu son anda kaçıran Milli Atlet Mustafa Göksel konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Hocam olmadan Avrupa şampiyonluğunu kaçırdım. Şimdi Hedefim dünya şampiyonluğu fakat hocamı tekrardan benimle görüşmeyeceklerini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Benim Ülkeme madalya kazandırıp bayrağımı en yukarıda dalgalandırmamı istemiyorlar sanırım. Çok üzgün ve moral olarak kötüyüm.'' dedi.
Milli Atlet Mustafa Göksel'in Antrenörü Abdulselam Karharman'da duruma tepki göstererek ''3 yıldır gece gündüz demeden çalışıyorum. Ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirip başarılar kazanmak için elimden gelen bütün fedakarlığı yapıyorum. Ama maalesef hiç bir takdir alamıyorum. Avrupa Şampiyonasına götürülmedim. Sporcum Avrupa Şampiyonluğunu kaçırdı. Şimdi ise Dünya Şampiyonasına da götürülmüyorum. Neden diye sorduğumda ise biz öyle karar aldık gibi komik cevaplarla karşılaşıyorum. Çocuklarımız sokaklarda dolaşmasın boş boş gezmesin diye çalışıyorum. Fakat emeğime haksızlık yapılıyor. En kötü tarafı ise beni geçiştirerek alay ediyorlar resmen. Sporcum Dünya Şampiyonasına gidiyor ama ben sporcumun başında gidemiyorum. Çok komik bir durum. Türkiye Atletizm Federasyonu acilen bu diktatörlük sistemine son vermesi lazım. Yoksa bizim çalışacak azmimiz kalmadı maalesef.'' dedi.
Milli Atlet Mustafa Göksel'in Antrenörü Abdulselam Karharman'ın Dünya Şampiyonasında sporcusunun başında tekrar götürülüp götürülmeyeceği ise merak konusu oldu.