İSTANBUL (AA) - Tek erkeklerde dünya 5 numarası İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Brezilya'da hızla yayılan Zika virüsünden korkmadığını söyledi.

Nadal, Rio Açık Tenis Turnuvası'na katılmak için bulunduğu Brezilya'da yaptığı açıklamada, Zika virüsüne takıntılı olmadığını belirterek, "Gereken önlemleri almaya çalışıyorum, endişeli değilim. Geceleri her zamanki gibi dışarı çıkıyorum. Zika virüsünden korkmuyorum. Başıma böyle bir şey gelirse sadece kötü şans olarak değerlendiririm" ifadelerini kullandı.

Birinci turda vatandaşı Pablo Carreno Busta ile karşılaşacağı Rio Açık'a her zaman iyi sonuçlar aldığı için katıldığını aktaran 29 yaşındaki tenisçi, "Bu turnuvadaki ilk deneyimimde şampiyonluğa ulaşmıştım. Geçen yıl da yarı final oynama başarısı gösterdim. Rio'da olduğum için çok mutluyum ve ilk maçıma çıkmak için sabırsızlanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Eski dünya bir numarası Nadal, virüsle ilgili endişelerin yoğunlaştığı ağustos ayında düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları'nda da mücadele edecek.

Muhabir: Mutlu Demirtaştan