İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş derbisinde aldığı galibiyetle liderlik koltuğuna yeniden oturan Fenerbahçe'de takımının 2. golünü atan Portekizli futbolcu Luis Nani, ilginç özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Kariyerinde Portekiz, İngiltere ve Türkiye'de forma giyen Nani, lig maçlarında 50. gol sevincini Beşiktaş derbisinde yaşadı. Nani'nin fileleri havalandırdığı 48 maçta, formasını giydiği takımlar 41 galibiyet aldı. Söz konusu maçlarda 5 beraberlik alan Nani'nin ekipleri, sadece 2 kez kaybetti.

İngiltere'de Manchester United ile önemli başarılara imza atan Nani, bu takımla 25 lig maçında 26 gole imza attı. İngiliz ekibi Nani'nin fileleri havalandırdığı maçlarda 19 galibiyet ve 4 beraberlik alırken, 2 kez yenildi.

Portekiz ve Türkiye'de yenilgisi yok

Luis Nani, Portekiz'de Sporting Lizbon ve Türkiye'de Fenerbahçe formasıyla gol attığı hiçbir lig maçında yenilgi yüzü görmedi.

Nani'nin Portekiz ve Türkiye'de gol attığı 23 maçta takımları 22 galibiyet elde etti.

Son 13 maçta puan kaybı yok

Nani'nin gol attığı son 13 maçta takımları puan kaybetmedi.

Geçen sezon Sporting Lizbon formasıyla 7 gol kaydettiği 7 maç ile bu sezon Fenerbahçe'yle 7 kez fileleri havalandırdığı 6 karşılaşmada Nani'nin takımları, sahadan 3 puanla ayrıldı.

Gözü rekorda

Luis Nani, Süper Lig'de 2 gol daha atması durumunda kariyerinin en golcü lig sezonuna imza atacak.

Manchester United formasıyla 2010-2011 sezonunda Premier Lig'de 9 gol atan Portekizli, bu performansını geride bırakmak için sadece 2 gole ihtiyacı var.

Tüm kulvarlarda en golcü sezonunu ise 12 golle geçen sezon Sporting Lizbon formasıyla yaşayan Nani, bu rekoru kırmaya da 4 gol uzaklıkta.

Sarı-lacivertlilerde bu sezon tüm kulvarlarda 9 gole imza atan Nani, 4 gol daha atarak kariyerinin en golcü sezonunu sarı-lacivertli formayla yaşamak istiyor.

Muhabir: Erkan Tiryaki