Mersin İdmanyurdu kalecisi Nihat Şahin, Galatasaray’ın penaltı kazandığı pozisyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Burak her zamanki gibi kendini yere attı. Bunu bütün Türkiye biliyor, kendisine hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında sahasında ağırladığı Mersin İdmanyurdu’nu 3-2 mağlup eden Galatasaray, ligdeki üst üste 4. galibiyetini elde etti. Karşılaşmaya sarı-kırmızılı takımın penaltı kazandığı pozisyon damga vurdu. Burak Yılmaz’ın ceza sahasına girdikten sonra kaleci Nihat’ın müdahalesiyle yerde kalmasının ardından hakem Fırat Aydınus beyaz noktayı gösterdi. Tartışılan penaltı pozisyonunun mimarları karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

"BURAK’IN KENDİNİ YERE ATTIĞINI BÜTÜN TÜRKİYE BİLİYOR"

Mersin İdmanyurdu file bekçisi Nihat Şahin, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hak etmediğimiz mağlubiyet yaşadık. Maçın kaderini penaltı pozisyonu belirledi. Pozisyonun penaltıyla uzaktan yakından alakası yok. Ben topa dokunamıyorum ama Burak bana çarpıyor ve her zaman yaptığı gibi kendini yere atıyor. Bunu bütün Türkiye biliyor. Sabri ağabey pozisyonun penaltı olmadığını söylüyor bana. ‘Haklısın, pozisyon penaltı değil’ diyor. Burak da arkadan gülüyor. Ben Burak Yılmaz’a hakkımı helal etmiyorum. Burak hiçbir şey demedi, sadece güldü. O pozisyona biri penaltı desin ben 25 yaşındayım kaleciliği bırakacağım. Yazık, hakkımızı yediler” dedi.

"5-0 ÖNE GEÇSEK, 6-5 MAĞLUP OLURDUK"

Maçın hakemi Fırat Aydınus’un çok fazla oyunu durdurduğunu savunan Şahin, "Türk Telekom’da Galatasaray’a karşı oynuyorsunuz hakem her şeye faul veriyor. Selçuk dokunuyor faul veriyor. Biz 5-0 öne geçsek, 6-5 kesin mağlup olurduk. Bence Fırat hocaya yakışmadı. Ben hakkımı helal etmiyorum. Şu an herkes çok üzgün. Önümüzde Fenerbahçe maçı var ona odaklanacağız” diye konuştu.

"SNEIJDER VE MELO KÜFÜR ETTİ, HAKEM GÖRMEMEZLİKTEN GELDİ"

Galatasaray’ın penaltı beklediği pozisyonu da değerlendiren Nihat, “Ben onu göremedim 58. dakikada Melo’nun Güven ağabeye yaptığı dirsek hareketi var. Direk kırmızı kartlık bir pozisyondu. Sneijder ve Melo da hakeme çok küfür etti. Hakem görmemezlikten geldi. Yazıklar olsun, yapacak bir şey yok. İki metre yanında küfür ediyor ama hakem hiç arkasını dönüp bakmıyor" dedi.