KONYA (AA) - Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Meksika'da düzenlenen Grand Prix Final Müsabakası'nda gümüş madalya alan ve topladığı puanla 2016 Rio Olimpiyatlarına katılmaya hak kazanan milli tekvandocu Nur Tatar'ın, olimpiyatlarda daha iyi işler yapacağına inandığını söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nur Tatar'ın çok büyük bir başarı yakaladığını belirterek, "Meksika'daki Grand Prix Final Müsabakası'nda dünyanın en iyi sporcuları mücadele ediyor. Nur'un en kritik mücadelesi Çinli Hua Zhang ile olan maçıydı. Kim kazanırsa Rio'ya o gidecekti. Her iki sporcuda çok büyük stres ve kaygı vardı ancak sporcumuz Nur başardı. Sporcumuzu ve hocamız Ali Şahin'i kutluyorum" diye konuştu. 

Şahin, milli tekvandocuların her zaman tatamiye başarı için çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Nur, zor maç ve zor zamanlar geçirdi. Başarı için sahaya çıktı. Olimpiyat vizesini cebine koydu. Nur, çok sevinçli. Direkt dünya seçmesinden olimpiyat oyunlarına gidiyor. Tekvandocumuz tüm sporcular içerisinde en teknik olanı. Nur, Meksika'daki Grand Prix Final Müsabakası'nda baskı ve stres altında Rio'ya gitmeyi başardıysa, orada daha iyi işler yapacağına inanıyorum."