Alman ekibi Borussia Dortmund’un kaptanı Nuri Şahin, geçmiş dönemlerde Galatasaray’dan teklif aldığını ve Türkiye liginde oynamak istediğini söyledi.

Yaklaşık 5 ay süren sakatlığının ardından yeniden sahalara dönmek için form tutan milli futbolcu Nuri Şahin, TRT 1’de yayınlanan Stadyum programına açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki derbi havasını yaşamak istediğini ifade eden Şahin, Galatasaray’dan geçmiş dönemlerde teklif aldığını açıkladı.

"DERBİLERİN HAVASINI YAŞAMAK İSTİYORUM"

Hayalinin Borussia Dortmund’da Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak olduğunu ifade eden yetenekli oyuncu, “Daha sonra Türkiye liginde oynamak istiyorum. Ben Türk’üm. Orada derbilerin havasını yaşamak istiyorum. Skibbe ve Feldkamp zamanında Galatasaray’dan teklif aldım” dedi.

"BİZİ AMCAM GALATASARAYLI YAPTI"

Amcasının fanatik Galatasaraylı olduğunu ve kendisini de Galatasaraylı yaptığını belirten Şahin, “Galatasaray, UEFA Kupası’nı kazandığında o neslin çocukları sempati duyuyordu. Amcam fanatik Galatasaraylıdır. Bizi de o Galatasaraylı yaptı ama şu anda bir takıma karşı sempatim yok. O yüzden ben Galatasaray’a, Trabzonspor’a, Bursaspor’a gideceğim diyemem. Benim için o günkü şartlarda kulübün durumu önemli” diye konuştu.

"MİLLİ TAKIM’DA İYİ OYNAYAN KİMSE YOK"

Milli takımdaki performanslarını yükseltmeleri gerektiğinin altını çizen Şahin, “Avrupa Şampiyonası için şansımız az ama havaya girersek son maça kadar taşıyabiliriz. Milli Takım’da çok iyi oynadığımı söyleyemem. Eleştiriye açık bir insanım. Şu anda Milli Takım’da iyi oynayan kimse yok. Hepimizin bir hatası var. Elimizi taşın altına koyup, performansımızı yükseltmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

"GALATASARAY’I ÇOK RAHAT YENDİK"

Devler Ligi’nde Galatasaray’a karşı çok rahat bir galibiyet aldıklarını ifade eden milli futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundesliga’da iyi değiliz, 1-2 maç arka arkaya kaybettiğiniz zaman psikolojik olarak çöküş yaşıyoruz. Gol yediğimizde, ‘yine mi puan kaybedeceğiz’ baskısı oluşuyor. Şampiyonlar Ligi’nde ise tam tersi. Attığımız bir gol bizi havaya sokuyor. Galatasaray ile oynadığımız maçta da çok rahat bir galibiyet aldığımızı söyleyebilirim."

Tecrübeli oyuncu ayrıca, Spor Toto Süper Lig’de en beğendiği oyuncunun Olcay Şahan olduğunu söyledi.