Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından vitray eğitmeni Emine Aydemir tarafından verilen kurslara ilgi devam ediyor. Hafta içi Perşembe ve Cuma günleri kursa gelen genç kursiyerler camların renkli dünyasının tüm inceliklerini öğreniyorlar.

“Gençler, camların renkli dünyasını çok sevdi”

Konuyla ilgili bilgi veren eğitmen Aydemir,” Karamanlı genç kursiyerler camların renkli dünyasını çok sevdi. Şuanda 30 kursiyer ile eğitimlerimize devam ediyoruz. Kursiyerlerimiz ile öncelikle vitray sanatını tanımak ve daha kolay hale getirmek için noktalama çizgi eğitimi, geometrik çalışmalar gibi eğitimler veriyoruz. Daha sonra uygulama ağırlıklı çalışmalarla genç kursiyerlerimize vitray sanatının büyülü dünyasının tüm inceliklerini öğretiyoruz” şeklinde konuştu.

“Amaç, gençleri el sanatlarına özendirmek”

Amacın gençleri el sanatlarına özendirmek olduğunu belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” "Kurslarımız tüm hızıyla sürüyor. Vitray kursuna gençlerden büyük talep var. Kursiyerlerimiz el becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra hayal güçlerini ve hayata farklı bir açıdan bakabilme becerisini de geliştiriyorlar.Küçük büyük herkes kurslarımıza katılıyor ve kurslar gençleri kötü alışkanlıklardan arındırıyor. Kurslarımızı her yıl sürdüreceğiz" diye konuştu.