Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde başlayan ücretsiz yaz spor okullarında bilardo branşına kayıt yaptıran öğrenciler aldıkları eğitimle bilardonun inceliklerini öğrenmeye başladı. Bilardo eğitim merkezinde Spor İl Müdürlüğü bilardo antrenörü Osman Yılmaz nezaretinde verilen eğitimler hafta içi her gün saat 14.00-19.30 arasında gerçekleştiriliyor. 
Konsantrasyon ve odaklanmada problemi olan gençlerin bilardo sporu ile bu sorunu çok daha çabuk aştığını belirten Yılmaz,” Yaz spor okullarına gelen öğrencilerimiz özellikle fizik, matematik, geometri ve konsantrasyon dörtlüsünü bilardo oynarken daha çok geliştirme imkanı buluyor. Ayrıca spor yaşantısına devam eden çocuklarımız eğitim hayatında da bunun artısını yaşıyor ve derslerinde başarıl oluyor.
Ayrıca bu yıl Karamanlı bilardocularımızın almış olduğu başarıları medyadan takip eden sporcu velilerimizin yaz spor okullarına göstermiş oldukları yoğun ilgi bizleri oldukça memnun etti. Yaz boyunca devam edecek eğitimlerimizde başarılı öğrencilerimizi lisanslayarak Karaman sporuna kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.