Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü her yıl düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü Voleybol Turnuvasının 6.’ sını düzenliyor. Turnuvaya Karaman’ın merkezindeki ve ilçelerindeki okul öğretmenleri katılıyor. Toplam 20 okulun katıldığı voleybol turnuvası, hafta içi her gün Karaman Lisesi Spor Salonunda yapılıyor. Turnuvaya seyirci olarak katılan öğretmen aileleri ise, yakınlarının olduğu voleybol takımını destekliyor. 24 Kasım’da finali yapılacak olan voleybol turnuvasında dereceye giren okullara kupa, her takımın oyuncusuna madalyon ve forma verilecek. Ayrıca turnuvaya katılan bütün okullara voleybol topu hediye edilecek.

Her yıl düzenlenen okullar arası voleybol turnuvasının amacını açıklayan Milli Eğitim İl Koordinatörü Yaşar Çalışkan, “Öğretmenler arasındaki diyalogu kuvvetlendirmek amacıyla böyle bir turnuva düzenleniyor. Bu turnuva sayesinde öğretmenler bir araya gelerek, muhabbet ediyor ve birbirlerini daha yakından tanıma imkanı buluyor. Ayrıca bu turnuva ile sadece beden eğitimi öğretmenlerinin spor yapmadığını diğer öğretmenlerin de sportif faaliyetlerde bulunduğunu görmüş oluyoruz. Çünkü bu turnuvada yer alan sporcu öğretmenler arasında matematik, Türkçe, din kültürü, fen bilgisi, sosyal bilgiler gibi de

Voleybol turnuvasına katılan okulların isimleri ise şöyle: Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Bekir Sıtkı Erdoğan Orta Okulu, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi, Akçaşehir Orta Okulu, Özel Başarı İlköğretim Okulu, Özel Babaoğlu İlköğretim Okulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Makbule Orman Orta Ortaokulu, Kemal Reis Ortaokulu, Zübeyde Hanım Orta Okulu, İbrahim Bey Orta Okulu, Abdurrahim Karakoç İlköğretim Okulu, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Akçaşehir Çok Programlı Lisesi, Bifa Orta Okulu, İstiklal Orta Okulu, T. U MES ve AND. T. Lisesi, Çoğlu Ş.I. SAG. Orta Okulu, Yunus Emre Orta Okulu.