Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dr. Dilek Okuyucu, Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları (EYOF) 2019’un ev sahipliğinin Erzurum’a alınmasının, Türkiye açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Adaylık sürecinde Türkiye Buz Pateni Federasyonu olarak aktif rol oynadıklarını dile getiren başkan Okuyucu, adaylık sürecinin başarıyla tamamlanması noktasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

2019 EYOF oyunlarına 50 ülkeden 17 yaş altındaki olimpiyat adayı binin üzerinde sporcuların katılacağını dile getiren Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Mayıs ayında yaptığımız genel kurulun ardından yönetim olarak ciddi bir çalışma içerisine girdiklerini ifade ederek, "Buz Pateni, Curling ve Short Track branşlarında yaptığımız teknik ve idari hamlelerle sporcularımızı Avrupa Şampiyonasına, ardından olimpiyatlara hazırlıyoruz. Bütün bu hazırlıkların yanı sıra uzun süredir yakından takip ettiğimiz 2019 EYOF’un Erzurum’da yapılması noktasında büyük bir çaba ortaya koyarak bu oyunları Erzurum’a kazandırdık. Bu konuda bizlere büyük destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Spor Genel Müdürlüğümüze, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’a, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’ya ve ilgili federasyon başkanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Olimpiyat halkalarını Erzurum’a taşımak ülkemiz ve ilimiz için gurur verici” diye konuştu.

"ERZURUMLU KADINLAR HEP TARİH YAZMIŞTIR"

Başkan Okuyucu, "Türkiye Buz pateni Federasyonu olarak hedefimiz, özellikle olimpiyatlarda, bu ülkeyi bugüne kadar gelmediği yerlere getirmek ve tarih yazmak. Erzurumlu kadınlar hep tarih yazmıştır. Nene Hatunlar, Kara Fatmalar. Ben, o neslin devamı olarak burada bulunmaktan gurur duyuyorum" açıklamasını yaptı.