2012 sezonunda Karaman Belediye Spor Bisiklet Takımı; Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Takım 2.’liğini ve 2012 sezonu genel klasmanında da Türkiye 2.’liğini kazanarak Türkiye’nin önemli kulüplerinden birisi olduğunu ortaya koydu.

Karaman yıllarca yetiştirdiği sporcularını Türkiye’nin değişik kulüplerine göndermek durumunda kalmıştır. Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’nun Karaman Belediye Spor içerisinde bisiklet dalını oluşturması ile birlikte; il dışına verdiğimiz, ülke içerisinde ve yurt dışındaki uluslararası şampiyonalarda başarıları bulunan milli sporcular Ferhat Sezer, Emre Şahin ve Vahit Saygın tekrar ilimiz sporuna kazandırıldı. 
2013 sezonunda daha büyük hedefleri olan bir takım oluşturmak adına büyük başarıları olan Konya’dan Mevlüt Erkan’ı ve Bolu ilinden Salih Yerli’yi bünyesine katan Karaman Belediye Spor, son olarak Karamanımızın kendi evladı olan ve 2012 olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden Ahmet Akdilek’i renklerine bağladı.

Takımın antrenörlüğünü Milli takım antrenörlüğü yapmış, milli eski sporculardan Barış Ünlü’nün yaptığı ve yaş ortalaması çok düşük olan bir takım ile yarışacak olan Karaman Belediye Spor, 2015-2016 yıllarında Dünya’nın 17. büyük organizasyonu olan Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunu kazanmaya yönelik bir takım oluşturmuş görüntüsü verirken, 20-30 Haziran 2013 tarihlerinde Mersin’de yapılacak olan Akdeniz Oyunlarına bir yada iki sporcu ile katılarak Türkiye’yi temsil etmek istiyor.

Takıma yeni katılan sporcularla birlikte Karaman’ı başarıdan başarıya taşıyacaklarını söyleyen Belediye Spor Bisiklet Takımı Antrenörü Barış Ünlü: “Sporcularımızın hepsi Türkiye Şampiyonası, Balkan Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası gibi üst düzey organizasyonlarda yarıştılar. Hepsi çok tecrübeli, ülke içerisinde bir çok başarıya sahip ve Milli sporcu. Çalışmalarını aralıksız sürdüren takımımız 7-10 Şubat 2013 tarihinde Mersin ilinde yapılacak yarışlar ile 2013 sezonuna başlayacak. Bu turnuvada takımımız sakatlığı bulunan Emre Şahin dışında tam kadro ile yarışacak. Umuyorum ki elde edeceğimiz başarılarla Karaman’ı layıkıyla temsil edeceğiz. Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu’ya teşekkür ediyorum” dedi.