Orduspor’da teknik direktör Ziya Doğan, 2-1’lik galibiyetle biten Denizlispor maçının ardından, "3 puanla tanışmak mutlu etti" dedi.

Orduspor, 12 hafta sonra galibiyetle tanıştı. PTT 1. Lig’in 14. haftasında sahasında konuk ettiği Denizlispor’u Tandia ve Yusuf’un golleriyle 2-1 mağlup eden Orduspor, 12 haftalık galibiyet özlemini de dindirmiş oldu. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Orduspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, 3 puanla tanışmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Maçın kaderini oyuna sonradan giren oyuncuların değiştirdiğini ifade Doğan, "3 puanla tanışmak çok mutlu etti. Biz aslında geçen haftada bu skoru istiyorduk ama çok şanssızlıklar oldu. O maçta lüzumsuz kartlar görerek maçın başında eksik duruma düştük, bugün itibariyle takımım maça iyi başladı ama yine ölü topdan, inanılmaz lüzumsuz bir faulden doğan pozisyon gereği mağlup duruma düştük. Devre arasında soyunma odasına girdiğimizde, 45 dakikanın çok önemli olduğunu gördük ve hatta 5 dakikanın 3 dakikasını bile önemli olduğunu hissettik. Bu sebeple üzerimizde olan baskıyı sürekli onları hissettirdik" dedi.

İkinci yarıda taktiksel değişiklikler yaptıklarını ve maçı oyunu giren oyuncuların değiştirdiğini aktaran Doğan, "İkinci yarıda taktiksel değişikliklere gittik. Ben bugünü planladığım da, fiziksel olarak değerimiz çok yüksek değil bu yüzden sonradan girecek oyuncuların maçın kaderini değiştireceğini söyledik. Şükürler olsun bizi yanıltmadılar sonradan giren oyuncular etkili oldu. Biz 10 kişi kaldıktan sonra oyuncularıma çok kızdım ancak sonradan düşününce onlara hak verdim. Aylardır galibiyet alamıyorlar, galip gelince de bu kadar panik yapmamaları gerekir ama koruma içgüdüsüyle tamamen doldur boşalta döndü. Çünkü skoru korumak istediler. İnşallah bundan sonraki maçlarımızda taraftarımıza yanımızda görürüz" diye konuştu.

DENİZLİSPOR CEPHESİ

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Denizlispor Teknik Direktörü Özcan Bizati, "Maçın başında kırmızı kart görmemiz maçı alt üst etti ama sonrasında bulduğumuz gol moralimizi yükseltti. Bizim moralimizin yükseldiği, Orduspor’un moralinin düştüğü dakikalarda oyunda biraz daha iyi çıkış yapmamız gerekiyordu. Bunu da gerçekleştiremedik. İkinci yarı roller tamamen değişti ve Ordu’nun bulduğu 2 gol sonrası bu sefer Ordu moralli bir şekilde üzerimize gelmeye başladı. İkinci kırmızı karttan sonra oyun biraz dengelendi daha çok çıkmaya başladık ama vakit yetmedi. Orduspor’u tebrik ediyorum, iyi mücadelesi için kendi oyuncularımı da tebrik ediyorum" açıklamalarında bulundu.